Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A csodazongora hangja
Bogányi Gergely és csodazongorája új dimenzióba repítette a hallgatóságot. Fotó: Pluzsik Tamás

A csodazongora hangja

| Munkatársunktól | Kultúra

A barlangszínházi szezon utolsó hétvégéjén, szombaton este Berkes Kálmán érdemes művész vezényletével a Győri Filharmonikus Zenekar, valamint Bogányi Gergely Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész koncertezett a fertőrákosi barlangszínházban.

A hangverseny Wagner: A bolygó hollandi című operájának nyitányával kezdődött. Ezután következett Liszt Ferenc Esz-dúr zongoraversenye, melyet Bogányi Gergely a nevével fémjelzett, általa fejlesztett, futurisztikus külsővel rendelkező és külön erre az alkalomra Fertőrákosra szállított zongorán adott elő. Várták a nézők a művészt, és azt, miként szól ez a hangszer, mennyivel másabb, mint az eddig ismert zongorák hangjai. Természetesen vastapsot kapott, a magyar csodazongora új dimenzióba repítette a hallgatóságot.

A befejező részben ­Dvořak IX. (e-moll) „Az új világból” szimfóniája csendült fel. A koncert méltó zárása volt a fertőrákosi barlangszínház idei komolyzenei szezonjának. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...