Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Rubicon a soproni népszavazás előtt tiszteleg
Fotó: Elek Szilveszter

A Rubicon a soproni népszavazás előtt tiszteleg

| Kultúra

A soproni népszavazással foglalkozik a Rubicon történelmi folyóirat különszáma, amelyet hétfőn mutattak be városunkban.

A rendezvényen elhangzott: a 100 oldalas kiadvány szemlélteti, Sopron története hogyan ágyazódott be a nemzetközi politikába, és jutott el ahhoz a pillanathoz, amikor a település a „leghűségesebb város” lett. A különszámban kilenc szerző 10 cikkét olvashatjuk – a szakértők arra törekedtek, hogy bemutassák az eseményekben résztvevő „arcokat” írásban és képben egyaránt. Így pedig a múltat személyesebbé, megismerését átélhetőbbé teszik az olvasóknak.

– A legfontosabb feladatunk, hogy átadjuk a népszavazás üzenetét a fiataloknak. Ezért Sopron önkormányzata tízezer darabot rendelt ebből a Rubiconból, hogy városunk minden diákja kaphasson belőle – emelte ki a bemutatón dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. A rendezvényen mutatták be dr. habil. Ujváry Gábor „Hűség városa légy hű önmagadhoz” című kötetét is.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...