Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Afini titkai és a kalózok
Németh Júlia Boróka. Fotó: Cziráki Viktória

Afini titkai és a kalózok

| Cziráki Viktória | Kultúra

Mese kategóriában első helyezést ért el az „Így írok én…” irodalmi pályázaton Németh Júlia Boróka. Műve, az Afini titkai kalózos kalandba kalauzol.

84 pályamű érkezett az „Így írok én…” diákoknak kiírt irodal­mi pályázatra. A pályázók több mű­­fajban is küldhettek be műveket. A mese kategória első helyezését Németh Júlia Borókának, a Deák Téri Általános Iskola ha­­todik osztályos diákjának ítélte oda a zsűri. 

– Nagyon szeretek írni, korábban is szoktam – már egész ki­­csi ko­­rom óta – meséket, verse­ket és történeteket kitalálni – mond­­ta Németh Júlia Boróka. – Az „Így írok én…” pályázati ki­­írása nagyon megtetszett. Csak azt kellett eldöntenem, mit küldjek be, hiszen több kész írásom van, volt miből választani. Végül az Afini titkai című mesémre esett a választásom, melyet egy korábbi nyaralás alatt írtam meg. Arról szól, hogy egy kislány talál egy naplót, amit elolvas, és a ben­­ne rejlő titkokat szeretné megfejteni. Kalandos történet bontakozik ki, kalózokkal találkozik, néhány „csavar” után a történet jól végződik.

Júlia hobbiból „filmezni” is sze­­­ret, szívesen örökít meg történeteket kamerával. Az Afini titkait eredetileg szerette volna egy filmes pályázatra megvalósítani. Most az „Így írok én…” pályázaton szerezte meg vele az első helyezést. – Meglepődtem, hogy nyertem, mert bár már in­­dultam pályázatokon, első még sosem lettem. A családom nagyon büszke volt a si­­keremre. Az osztályomban is felolvasták a pályázatomat, attól egy kissé zavarba jöttem – tette hozzá Jú­­lia. – Szeretem az irodalmat és a rajzot, szabadidőmben az írás mellett szívesen rajzolok. Nemsokára a festményeimből és rajzaimból egy másik kisvárosban kiállításom is lesz. Nagyon szeretek kosárlabdázni is, azonban most pihenésre kényszerültem a térdem miatt, de mihamarabb folytatni szeretném.

Júlia a díjjal oklevelet, könyv­­u­­talványt és belépőjegyeket nyert a fertőrákosi barlangszínházba.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...