Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Álmos legendája Pozsonyban

| Munkatársunktól | Kultúra

Bemutatják Pozsonyban, a ru­­ži­­no­­vi kultúrházban a Soproni Petőfi Színház Álmos legendája című tánc­­művét április 26-án.

 A Magyar Intézetben tartott sajtótájékoztatón Pataki András, a színház igazgatója hangsúlyozta, az előadásaikkal a felvidéki magyar és a szlovák közönséget is szeretnék megszólítani. A kö­­vetkező évadban Moliére A fösvény című műve alapján Simai Kristóf, Katona Imre és Szarka Gyula által írt Zsugori című zenés komédiát mutatják be a Komáromi Jókai Színházzal közösen. Mindemellett pedig a Diótörő című táncjátékot is elhozzák Komáromba.

A teátrummal kapcsolatos hír még, hogy utoljára látható Sopronban A dzsungel könyve című musical június 5-én (hétfőn) délután három és hét órakor a színházban. A második előadás igazi különlegességet hordoz magában, ugyanis a közönség rendhagyó, sok meglepetéssel fűszerezett, vidám darabtemetésnek lehet részese.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...