Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Baksai 60

Baksai József Munkácsy-díjas festőművész kiállítása a Festőteremben

Baksai 60

| Pluzsik Tamás | Kultúra

A művészet segítségével lehet kiutat keresni a véges végből

Baksai 60 címmel Baksai József  Glatz Oszkár-, Barcsay Jenő- és Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművésznek nyílt kiállítása a Festőteremben, melyen köszöntőt mondott Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Kulturális és Oktatási Bizottság tagja..

A kiállítás címe árulkodó: a Képzőművészeti Főiskolán 1990-ben végző művész, akinek Sváby Lajos volt a mestere, ebben az évben tölti be ugyanis a hatvanadik életévét.
- A boldogságot, a szeretetet, a kegyelmet fogalmazzák meg az itt kiállított képek és nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy Baksai József után nem lehet ugyanúgy festeni, mint ahogy előtte festettek a magyar művészek – mondotta a tárlatot megnyitó dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, a Szombathelyi Egyetem tanára.
A július 16-ig hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között megtekinthető kiállítás kurátora Veress Ferenc művészettörténész.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...