Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bevetés előtt a verskommandó

Bevetés előtt a verskommandó

| Munkatársunktól | Kultúra

A soproni színészekből álló verskommandó április 11-én délelőtt újra együtt ünnepli a helyi polgárokkal a költészet napját.

Immár ötödik alkalommal ajándékoznak a színészek verseket az embereknek utcán, téren, autóbuszon, közintézményekben, meglepetés-helyszíneken, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a költészet napjára.

Idén várhatóan Szőcs Erika, Molnár Anikó, Szlúka Brigitta, Simon Andrea, Ács Tamás, Papp Attila, Sárdy Zoltán és Horváth László színművészek vesznek részt a rendhagyó és Sopronban nagyon kedvelt ajándékozásban. 

A verskommandó idén is száz költeménnyel készül, a színészek ebből állították össze a helyszínekhez alkalmazkodva műsoraikat. Elhangoznak majd többek között József Attila, Petőfi Sándor, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Szabó Lőrinc és Kányádi Sándor ismert költeményei is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Új Zentai-regény

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A közelmúltban jelent meg a Soproni Füzetek főszerkesztőjének, Zentai Lászlónak a Rebeka, meg az a 66. senki odafönn című regénye, mely a kilencedik kötete a Szilasligeten élő, de erős soproni gyökerekkel és kötődéssel rendelkező szerzőnek.