Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csipkés figurák a tárlaton

Borsodi Zsuzsa életműkiállítás nyílt a Munkácsy-teremben

Csipkés figurák a tárlaton

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Borsodi Zsuzsa keramikusművésznek nyílt életműkiállítása szombaton délután a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Munkácsy-termében.

 Sokadik alkalommal, így ezen a kiállításon is megtapasztalhatjuk, hogy mennyire inspiráló a művészek számára Sopron – fogalmazott köszöntőjében dr. Simon István alpolgármester, aki az önkormányzat részéről a kezdetektől támogatta a kiállítás megrendezését.

A petőházi születésű Borsodi Zsuzsa kerámiaszakon végzett Sándor István keramikus és Lé­­nárdt Mihály fazekasmester ta­­­nítványaként. A pályán való elindulása óta számos önálló és nemzetközi kiállítást tudhat maga mögött, művei eljutottak oly távoli helyekre is, mint Japán vagy éppen Új-Kaledónia.


– Irigylem a művészeket, akik az anyagot, mellyel dolgoznak, annyira megismerik, hogy képzelőerejük segítségével mindent képesek kifejezni vele. Borsodi Zsuzsa nőalakjainak ruhái redőkbe omlanak alá, mintha könnyű selyemből lennének, nem pedig kőkeménységű anyag­­ból – mondotta a kiállítást megnyitó Kondor Katalin újságíró, a Magyar Rádió egykori elnöke.

A közel hetven tárgyat, zömében a művésznő profilját leginkább jellemző csipkés figurákat, ablakokat és kalapokat bemutató kiállítás április 2-ig tekinthető meg, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra kö­­zött. A tárlaton látható például egy pirogránit váza, amit a Zsolnay tervezőknél töltött szakgyakorlaton készített a művész, két avarkori gabonatároló edény múzeumi rekonstrukciója, valamint egy közel egy méter széles szitakötő is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...