Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csipkés figurák a tárlaton

Borsodi Zsuzsa életműkiállítás nyílt a Munkácsy-teremben

Csipkés figurák a tárlaton

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Borsodi Zsuzsa keramikusművésznek nyílt életműkiállítása szombaton délután a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Munkácsy-termében.

 Sokadik alkalommal, így ezen a kiállításon is megtapasztalhatjuk, hogy mennyire inspiráló a művészek számára Sopron – fogalmazott köszöntőjében dr. Simon István alpolgármester, aki az önkormányzat részéről a kezdetektől támogatta a kiállítás megrendezését.

A petőházi születésű Borsodi Zsuzsa kerámiaszakon végzett Sándor István keramikus és Lé­­nárdt Mihály fazekasmester ta­­­nítványaként. A pályán való elindulása óta számos önálló és nemzetközi kiállítást tudhat maga mögött, művei eljutottak oly távoli helyekre is, mint Japán vagy éppen Új-Kaledónia.


– Irigylem a művészeket, akik az anyagot, mellyel dolgoznak, annyira megismerik, hogy képzelőerejük segítségével mindent képesek kifejezni vele. Borsodi Zsuzsa nőalakjainak ruhái redőkbe omlanak alá, mintha könnyű selyemből lennének, nem pedig kőkeménységű anyag­­ból – mondotta a kiállítást megnyitó Kondor Katalin újságíró, a Magyar Rádió egykori elnöke.

A közel hetven tárgyat, zömében a művésznő profilját leginkább jellemző csipkés figurákat, ablakokat és kalapokat bemutató kiállítás április 2-ig tekinthető meg, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra kö­­zött. A tárlaton látható például egy pirogránit váza, amit a Zsolnay tervezőknél töltött szakgyakorlaton készített a művész, két avarkori gabonatároló edény múzeumi rekonstrukciója, valamint egy közel egy méter széles szitakötő is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Az értékteremtés felé

Az értékteremtés felé

2022. 05. 11.

Tanárok és tanítványok közös képzőművészeti tárlata nyílt meg a Festőteremben. A kiállításon köztiszteletben álló művészek mellett szárnyukat bontogató ifjú tehetségek is bemutatkoznak, akiket egy láthatatlan kötelék – a Líceum – tart össze.

Tallózó

Tallózó

2022. 05. 11.

Válogatás a korabeli sajtóból.