Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egy konyha koncertekkel
Tarnai László konyhakoncerttermében a Toolate

Egy konyha koncertekkel

| Köves Andrea | Kultúra

Üdítő formabontó minikoncertek kényeztetik mindazokat, akik követik a „Music & Jam – The Kitchen Session Live” elnevezésű oldalt a közösségi oldalakon és a youtube csatornán.

„Egy konyha. Egy süti. Egy zenekar. Három dal. Pár kamera, pár óra így együtt, mert csak a zene kell, bárhol, akárhol.” – tömören így vall a kezdeményezésről a soproni kötődésű Tarnai László és felesége, Nagyváradi Andrea. 

– Egy családi házat újítottunk fel Hegykőn, amelynek a központi része a tágas, vidéki, természetközeli stílusú konyha – mesélte Tarnai László videográfus. – Amikor elkészült, eszembe jutott: milyen jó kis próbahelyszíne lehetne a saját zenekaromnak, a Lensky Mobnak. Ugyan ez nem valósult meg, ám saját magam sokat zenéltem a konyhában a tavaszi karantén idején. Andi, a feleségem adta az ötletet, hogy hívjam meg a zenész barátaimat egy közös örömzenélésre, és rögzítsük is ezeket a minikoncerteket. Ezeket a három dalból álló koncerteket keretbe foglalja a „sütizés”: a legelején a feleségem előkészít valamilyen édességet, amelyet a felvételek végén befejez, azt pedig a konyhánkban muzsikáló zenészek közösen elfogyasztják jóízű beszélgetés közben.

A konyhakoncertek fő célja: a soproni zenekarokat segítse abban, hogy dalaik eljuthassanak a közönséghez most, amikor a fellépési lehetőségek beszűkültek. Mindez természetesen a közönségnek is ajándék. Eddig három zenekar „vette birtokába” a család konyháját: az országszerte egyre ismertebb és elismertebb soproni énekesnő: Imola a Four Corners zenekarral (porténk az előadóról a 12. oldalon), a keményebb vonulatot képviselő Drawing és egy igazi örömzenekar, a Toolate. Mindhárom zenei anyag egyedi stílusú, különleges produkció lett, amely már most nagy nézettséget ért el. Az elmúlt napokban már több soproni együttes jelentkezett a családnál, hogy szívesen koncertezne a tágas konyhában. Tarnai László elárulta: a lehetőség nyitott, várják további fellépők érdeklődését is.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...