Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Egyensúly betegen is

| Madarász Réka | Kultúra

Egyensúlyban címmel várják az érdeklődőket két előadásra a Pannonia Hotelben. A pénteki esemény nevében is benne foglaltatik a mondanivalója: pszichiátriai betegséggel is lehet kiegyensúlyozottan élni.

Az esemény 16 órakor dr. Payer Erzsébet „A szkizofrénia kezelése” című előadásával kezdődik. – A demencián, a mentális hanyatláson kívül minden pszichiátriai betegség kezelhető, egyensúlyba hozható – természetesen gyógyszerekkel és a beteg együttműködésével – tudtuk meg a Soproni Gyógyközpont Pszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosától. – A legsúlyosabb pszichiátriai betegség a szkizofrénia, ami a népesség legalább egy százalékát érinti.  

A főorvos szerint az utóbbi évtizedekben a második generációs antipszichotikumok új távlatokat nyitottak a gyógyításban. Ezekkel tünetmentessé tehető a szkizofrén beteg, és képessé válhat a végzettségének megfelelő munkát ellátni.

A rendezvényre várnak minden beteget, hozzátartozót, érdeklődőt, hogy megtapasztalhassák, milyen sikeres lehet egy szkizofréniával élő fiatalember. Oravecz Dániel és felesége, Kulcsár Teodóra, a Mentőöv önsegítő kézikönyv szerzői „Életünk a pszichózissal” című előadásán saját tapasztalataikat osztják meg a közönséggel.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...