Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éneklő Ifjúság Sopronban
Sopronban több évtizedes hagyománya van az Éneklő Ifjúság kórushangversenyének. Fotó: Soproni Téma-archívum

A kórusmuzsika akkor teljesedhet ki, ha értő fülekre talál

Éneklő Ifjúság Sopronban

| Köves Andrea | Kultúra

A kórusmuzsika fellegvárává válik április 14. és 16. között Sopron, városunkban rendezik az Éneklő Ifjúság szakmai napok és koncertek programsorozatát. A rendezvényre az ország minden részéből érkeznek kórusok, szakemberek és érdeklődők.

A KÓTA, azaz a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége által szervezett zenepedagógiai konferencián a látogatók előadásokon, bemutató órákon, próbákon vehetnek részt, kóruskoncerteket hallgathatnak meg, közben megismerkedhetnek az ének-zene-oktatás, valamint az ifjúsági kórusmunka hagyományos vagy épp innovatív módszereivel, és kicserélhetik tapasztalataikat is. A Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola is fontosnak tartja a kezdeményezést, ezért is ad otthont a konferenciának. A szervezőknek az is nagyon fontos, hogy nyissanak a zeneszerető soproni közönség felé, hiszen a kórusmuzsika akkor teljesedhet ki, ha értő fülekre talál.


– Mindennek jegyében pénteken fél öttől kezdetét veszi a Sopronban több évtizedes hagyományra visszatekintő Éneklő Ifjúság kórushangversenye a Vasvilla aulájában. Az ingyenes rendezvényre mindenkit várunk, aki örömét leli a kórusmuzsikában – emelte ki Bognár László, a szervezésben szintén résztvevő 5. Szólam Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Sopron mindig élen járt a kórusmuzsikában, erre jó példa, hogy az idén ünnepeljük az első magyarországi kórustalálkozó 160. évfordulóját, amelynek annak idején pont városunk adott otthont.


Az országos programsorozatra a koronát a szombaton este hat órától a Vasvillában kezdődő ünnepi hangverseny teszi fel, amelyen a győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola Gyermekkara, a Tatabányai Árpád Gimnázium Vegyeskara, a Harcz Katalin által vezetett soproni Sonitus Scarbantiae Nőikar és a Kocsis-Holper Zoltán alapító karnagy által vezetett szintén soproni Kórus Spontánusz muzsikáját élvezheti a közönség.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...