Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Építő bibliai történetek
Dr. Hegyi Ferencnek fontos volt, hogy az érdekes történetek és szellemi táplálék mellett egy kis útmutatást is adjon az olvasóknak. Fotó: Filep István

Új nézőpontokból olvashatjuk el az ismerős történeteket

Építő bibliai történetek

| Szilágyi Andrea | Kultúra

Dr. Hegyi Ferenc jogászként egész életében a törvénykönyvek betartásán munkálkodott, íróként azonban egy másik könyv útmutatásait mutatja be olvasóinak. Legutóbbi, Vendégek a menyegzőn című novelláskötetéről mesélt lapunknak.

Dr. Hegyi Ferenc legújabb könyve, a Vendégek a menyegzőn című novelláskötet az Újszövetség történéseit járja körbe. – Nem mondom, hogy egyszerű volt a könyv megírása. Ha csak az ember nem tud valami újat hozzárakni a történethez, akkor nem is érdemes belevágnia – kezdte az író. – Itt a megoldás egy új megközelítési mód lett. Jézusnak és tanítványainak az életét, működését úgy mutatom be, hogy hol Jézus, hol valamelyik tanítványa, esetleg kitalált személyek szemszögéből ismerhetjük meg a történetet.

Hozzátette: megesik, hogy egy novellán belül is változik a nézőpont.

– Igyekeztem ezen regék mögé nézni, egy kicsit történelmi szempontból is megvizsgálni őket. Miként, mikor zajlottak a leírt események, milyen szokások, törvények, hagyományok léteztek azokban az időkben – folytatta dr. Hegyi Ferenc.

Az író megmutatja, hogy milyen környezetben élték meg az emberek a Biblia történéseit. Elolvasta a legújabb jeruzsálemi és izraeli régészeti kutatásokat, amelyekből elmondása szerint sok új dologra fény derült.

Fontos volt számára az is, hogy az érdekes történetek és szellemi táplálék mellett egy kis útmutatást is adjon az olvasóknak. – Jézusnak igazán jó életvezetési tanácsai voltak, a róla szóló történetek épülésére szolgálnak mind a hívőknek, mind az ateistáknak. Hívőnek tartom magam. Ez egyfajta útmutatást jelent számomra az életre nézve – zárta dr. Hegyi Ferenc.

Dr. Hegyi Ferenc egész életében publikált, első írásai 16 éves korában jelentek meg a megyei ifjúsági lapban. Az elmúlt 60 évben számos cikke mellett 6 könyvét adták ki. Színdarabot is írt, mely a rendszerváltás idején játszódik. Könyveinek és novelláinak helyszíne többnyire a főváros. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Elstartolt a szezon

Elstartolt a szezon

2024. 05. 29. | Munkatársunktól

Pörögtek a szoknyák, doboltak a csizmák hétvégén a fertőrákosi barlangszínházban – ismét fellépőkkel és nézőkkel telt meg a népszerű helyszín. Az idei...