Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ezer papírmadár a Koraesti Hangversenyen

Ezer papírmadár a Koraesti Hangversenyen

| Munkatársunktól | Kultúra

Händel legnépszerűbb oratóriumából, a Messiásból ad elő részleteket a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a Fidelissima Vegyeskar április 5-én 18 órai kezdettel a Liszt központban. A koncertre különös dekorációval várják a közönséget.

Ezer papírmadár lepi el a Liszt központ koncerttermének mennyezetét, így a hangversenynek nem csak a zenei műsora, hanem a látványa is különleges lesz. A dekoráció a Felhőtáncoló Kreatív Műhely és a Benedek Elek Pedagógiai Kar médiamoderátor szakos hallgatóinak munkája. A papírdarukat hetek óta hajtogatják, és hosszas előkészületek előzik meg a madár-raj felfüggesztését is.

A húsvéti örömöt szerettük volna szimbolizálni a repülő madarakkal, hiszen a koncert műsora is erre az ünnepre igyekszik ráhangolni a közönséget. A hangverseny záró számaként Händel híres Halleluja tétele csendül fel. – mondta el a Kóczán Péter, a soproni szimfonikusok művészeti vezetője.

A Koraesti Hangversenybérlethez kapcsolódó koncerten több részlet is elhangzik Händel legnépszerűbb oratóriumából, a Messiásból. A szimfonikus zenekar és a Fidelissima Vegyeskar hangversenyének szólistái Rajk Judit és Kéringer László lesznek, a zenészeket Szilágyi Miklós vezényli.

További információ a www.prokultura.hu oldalon található.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...