Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fényképek  a belvárosban
Fotó: Németh Péter

Fényképek a belvárosban

| Munkatársunktól | Kultúra

Megnyílt a Soproni Fotóklub idei első kiállítása a Liszt-központban. A tárlaton a soproni fotópályázatra beérkezett legjobb műveket mutatják be.

Kétévente írja ki pályázatát a Soproni Fotóklub, amelyre Sopronból és körzetéből várják a képeket. 2019-ben közel száz fotót küldtek be a nevezők, ezek közül a legjobb húsz alkotást választotta ki a zsűri. Zömében természet- és épületfotók, valamint portrék kerültek a falakra, de a pályázók mellett a Soproni Fotóklub alkotóinak fényképei is láthatók a tárlaton.  

– A pályázatnak az a célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk az amatőr fotósoknak, megszólítsuk a fiatalokat, frissítsük a tagságot – kezdte Hipságh Gyöngyi, a klub elnöke. – Illetve fontos a vizuális nevelés is, hogy igényes képeket lássanak az emberek.

A tárlat megnyitóján közreműködött Prágay-Szabó Tamás klarinétművész. A kiállítás január 22-ig ingyenesen látogatható a Liszt Ferenc Kulturális Központ előterében.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...