Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fergeteges gyereknapi  Tücsöklakodalom

Fergeteges gyereknapi Tücsöklakodalom

| Munkatársunktól | Kultúra

Emlékezetes gyermeknapi mesekoncertet tartottak vasárnap a Soproni Petőfi Színházban. A családok a Tücsöklakodalom című produkciót tekinthették meg.

Szarka Gyula és zenekara, valamint Molnár Anikó és Papp Attila színművészek interaktív előadása közben vastaps, üdvrivalgás szólt a nézőtérről. A népdalfeldolgozások, a ghymeses hangzásvilág egyaránt utat talált kicsikhez és nagyokhoz. A soproni teátrum ezzel a programmal kedveskedett a gyerekeknek május utolsó hétvégéjén.

A Tücsöklakodalom bemutatóját egy éve tartották a színházban, ahol óvodás és alsós bérletben varázsolta el a gyerekeket a mesekoncert. Azóta bemutatták Veszprém megyében és Esztergomban is, de az útja nem ért véget, az országban szeretnék minél több helyen játszani.

A Soproni Múzeum is a gyermekeket ünnepelte a hétvégén. Vasárnap díjmentesen látogathatták a fiatalok a népszerű kiállítóhelyeiket: a Lenck-villát, a Macskakő Gyermekmúzeumot és a Központi Bányászati Múzeumot is.

Elmaradt gyereknapi rendezvények

A világjárvány miatt idén is elmaradtak a korábbi években megszokott gyermeknapi rendezvények, mint például a Jereván-lakótelepi programsorozat. Ez érthető, hiszen egy ilyen rendezvény megszervezése több hetet is igénybe vehet. A gyerekeket és a szülőket azonban részben kárpótolja, hogy időközben már számos korlátozást feloldottak, így nincs akadálya a családi és baráti együttléteknek, közös játékoknak.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Új Zentai-regény

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A közelmúltban jelent meg a Soproni Füzetek főszerkesztőjének, Zentai Lászlónak a Rebeka, meg az a 66. senki odafönn című regénye, mely a kilencedik kötete a Szilasligeten élő, de erős soproni gyökerekkel és kötődéssel rendelkező szerzőnek.