Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Handleros diákok tárlata
Fotó: Németh Péter

Handleros diákok tárlata

| Madarász Réka | Kultúra

Finálé címmel nyílt meg pénteken a Soproni SzC Handler-iskolájának kiállítása a Liszt-központban. A végzős művészeti osztályosok ezzel a rendezvénnyel zárták le tanulmányaikat.

Már hagyomány, hogy tárlatot szerveztek alkotásaikból a Handler szakképző iskola végzős művészeti osztályosai. Több mint 30 diák munkáiból állították össze a kiállítást, amelyen bemutatkoznak a felnőttoktatásban tanuló grafikusok is, akiknek első évfolyama most végez. A tárlaton ízelítőt kaphatunk az alkalmazott grafikusok munkáiból, láthatunk többek között névjegykártyákat, logókat, plakátokat, kiadványokat, ital- és étlapokat. A díszítőfestők táblakép-festési technikákkal előállított viasz-, tempera-, akvarell-, olaj-, akril- és falfestményei, mozaikjai, karcolatai szintén egyértelmű bizonyítékai szakmai ismereteiknek. 

Az eseményen Kósa Éva, az iskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, a diákok pedig színvonalas műsort adtak. – Egy minden értelemben életteli, ígéreteket és titkokat rejtő és feltáró, sokrétű képanyag, műtárgyanyag ez – mondta megnyitó beszédében Tolnay Imre képzőművész, egyetemi tanár.

A tárlatot június 7-ig nézhetik meg a Liszt-központban.

Újabb Remekek

A Handler-iskola végzős nőiszabó-, asztalos- és faiparitechnikus-tanulói mutatják be a szakmai vizsgára készített munkáikat a Remek címet viselő tárlaton. A kiállítást lapzártánk után nyitották meg az intézmény aulájában. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Új Zentai-regény

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A közelmúltban jelent meg a Soproni Füzetek főszerkesztőjének, Zentai Lászlónak a Rebeka, meg az a 66. senki odafönn című regénye, mely a kilencedik kötete a Szilasligeten élő, de erős soproni gyökerekkel és kötődéssel rendelkező szerzőnek.