Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hangszerkavalkád  a Zene*Várban
A programsorozat első részében a fafúvós hangszerekkel ismerkedtek meg a diákok. Fotó: Filep István

Hangszerkavalkád a Zene*Várban

| Köves Andrea | Kultúra

Játékos hangszerbemutatóval és koncerttel várja a soproni iskolák elsőseit a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola ­Zene*Vár sorozata.

A hangszerbemutató program immáron két évtizedes múltra tekint vissza. Kezdetek óta nem változott a sorozat legfőbb célkitűzése: élménydúsan megismertetni a gyerekekkel a hangszereket, felfedezni kevésbé ismert eszközök szépségeit, játékosan belekóstolni a koncertek világába. Idén 7 általános iskola 19 elsős osztálya négy alkalommal látogat el a zeneiskolába közel 500 kisiskolással és tanítóikkal.

A gyerekek lelkesen ismerkedtek a február közepén útjára indult programsorozat első részében a fafúvós hangszerekkel. Szaktanárok kalauzolásával fedezhették fel a furulyát, a fuvolát, az oboát, a klarinétot és a fagottot. A bemutatót a hagyományokhoz híven zenével tarkított mese zárta Prokofjev: Péter és a farkas című művéből.

A Zene*Vár sorozatot Schárfy Zoltánné Halmos Erika vezeti, aki hisz abban, hogy a zene világába élményeken keresztül lehet elkalauzolni a gyerekeket.

A kisiskolások márciusban a húros hangszerekkel ismerkedhetnek meg, majd a rézfúvós hangszerek világában mélyedhetnek el, utolsó alkalommal pedig a zongora és az ütőhangszerek hangjait élvezhetik. A hagyományoknak megfelelően a programsorozathoz egy rajzpályázat is kapcsolódik, a foglalkozásokon átélt élményeket felidéző alkotásokkal pályázhatnak az elsősök. A legjobb rajzokat díjazzák.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...