Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
In memoriam Benke Éva

Búcsú

In memoriam Benke Éva

| Kultúra

Namaste, Éva, könnyű utat Neked!

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy nagy türelemmel viselt, hosszan tartó, súlyos betegség után Éva a tegnapi napon örökre elaludt.” – ennyi a kimért, könnyekkel küszködő hír, és mögötte a döbbent hiány és fájdalom.

Elkéstem, Éva! Már megint…, de most végleg. Megbeszéltük utolsó találkozásunkkor, ha időd és állapotod engedi, leülünk teázni. Aztán nem kerestelek, te pedig harcoltál. Pár rövid üzenetváltás, a drukk, és most a megmásíthatatlan hír. Elkéstem…

Közel húsz éve ismerlek. Bájod, alaposságod, kedvességed, tökéletességre törekvésed minden írásodon, ahogy egész lényeden átsütött. Négy gyermekeddel: Zsófival, Annával, Ágikával, Barnabással lett teljes a családi boldogságod. Mint ahogy kiteljesedtél a jógában is. Aztán elmesélted az elmesélhetetlent és a rideg utasítást, többé nem jógázhatsz – a testeddel, de a lelkedben, lélegzetedben megmarad, erősítetted nekem, magadnak. Egyszer még beszélgettünk, rendet tettél bennem, olvasóinkban, hogy hány ága, formája, lehetősége van a jógának. Írtál a Soproni Témában természetről, környezetvédelemről, emberi lélekről – fino­man, biztos kézzel, szeretettel. Ahogyan éltél.

Beszéltünk rólad, hiányoltunk, imádkoztunk és drukkoltunk érted, én pedig mindmáig minden jógaórán a Te nyugodt, bizalomkeltő hangodat várom.

Elmentél, megpihentél – tied a béke, mienk a fájdalom, a hiány és az öröm, hogy ismertünk, hiszen annyi mindenkinek adtál Magadból.

Namaste, Éva, meghajlok előtted! Isten veled!

Bertha Ágnes

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...