Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Isten és világ
Tóth Csaba festőművész a hétvégi kiállításmegnyitón. Fotó: Filep István

Az angyalszobor restaurálására gyűjtenek

Isten és világ

| Kultúra

Megnyílt Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész tárlata a Munkácsy teremben. Összesen 34 nagyméretű olajkép látható egészen április 24-ig a belvárosi kiállítótérben.

A szakrális témájú képek művészettörténeti tanulmányútra invitálják a látogatót: Tóth Csaba gyakorlatilag újrafestette az elmúlt századok nagy alkotásait a gótikától a korai modern irányzatokig. – Úgy gondolom, hogy ez a tárlat, amely Isten és a világ kapcsolatát mutatja be, a hitről szól – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester. A tárlatot Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke nyitotta meg. A képek övezte térben egy különleges szobor is látható: a Halász utcai, jelenleg átépítés alatt álló, egykori Voss-féle árvaház kápolnájának oltárán lévő őrangyal fogadja a látogatót – egyelőre szárnyaszegetten. Ennek az angyalnak a restaurálására gyűjtenek adományokat a helyszínen a városplébánia perselyében. A tárlat hétfő kivételével minden nap ingyenesen látogatható. A szervező Pro Kultúra számtalan kísérőprogrammal is készül: művészettörténeti előadások, filmvetítés, könyvbemutató, hangverseny és irodalmi est is lesz a Munkácsy teremben.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A nyugalom megélése

A nyugalom megélése

2024. 02. 14. | Köves Andrea

A rá jellemző örök mosollyal érkezik találkozónk színhelyére dr. Varga Mária, vagy ahogy mindenki nevezi, Marika néni. A nyugdíjas környezetvédelmi sz...