Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Isten és világ
Tóth Csaba festőművész a hétvégi kiállításmegnyitón. Fotó: Filep István

Az angyalszobor restaurálására gyűjtenek

Isten és világ

| Kultúra

Megnyílt Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész tárlata a Munkácsy teremben. Összesen 34 nagyméretű olajkép látható egészen április 24-ig a belvárosi kiállítótérben.

A szakrális témájú képek művészettörténeti tanulmányútra invitálják a látogatót: Tóth Csaba gyakorlatilag újrafestette az elmúlt századok nagy alkotásait a gótikától a korai modern irányzatokig. – Úgy gondolom, hogy ez a tárlat, amely Isten és a világ kapcsolatát mutatja be, a hitről szól – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester. A tárlatot Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke nyitotta meg. A képek övezte térben egy különleges szobor is látható: a Halász utcai, jelenleg átépítés alatt álló, egykori Voss-féle árvaház kápolnájának oltárán lévő őrangyal fogadja a látogatót – egyelőre szárnyaszegetten. Ennek az angyalnak a restaurálására gyűjtenek adományokat a helyszínen a városplébánia perselyében. A tárlat hétfő kivételével minden nap ingyenesen látogatható. A szervező Pro Kultúra számtalan kísérőprogrammal is készül: művészettörténeti előadások, filmvetítés, könyvbemutató, hangverseny és irodalmi est is lesz a Munkácsy teremben.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...