Jótékonysági buli a kicsikért

| sopronmedia.hu

Szórakoztató jelmezekbe bújt emberek lepték el a Soproni Egyetem közgazdaságtudományi karának auláját. A mulatság nemes célt is szolgált: az összegyűlt összegből az idén 25 éves soproni koraszülött osztályt támogatják.

– Néhány hónappal ezelőtt kerestek meg a kórház csecsemő- és gyermekosztályától egy jótékonysági program ötletével, ekkor jutott eszembe a jótékonysági retró batyus buli – mondta Betuker Botond főszervező. – Ezt néhány évvel ezelőtt már megszerveztem, akkor nagy sikert aratott, és idén is rendkívül rövid idő alatt telt házas lett.  

A bált a szervezett formában megvalósuló soproni koraszülött ellátás 25. születésnapjának előestéjén tartották. – Addig is a szülészet keretein belül működött az újszülöttellátás, de a frissen világra jött apróságok körülbelül tíz százalékának szüksége volt sürgős ellátásra, életmentő orvosi kezelésre – hangsúlyozta dr. Gelencsér Éva neonatológus főorvos. – Végül 1995. január 19-én nyílt meg az a koraszülött részleg, amelyen ezt a speciális ellátást elkezdhettük.

A rendezvény keretében befolyt összeget az apróságok biztonságos és hatékony ellátására fordítják – így például infúziós pumpát és gyógyszeradagolót is vesznek majd.

A program fővédnöke dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere volt. Az eseményen Sopron önkormányzata nevében Juhász Adrienn képviselő vett részt.

Teljes verzió