Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Könyvtár: kampány  az újabb olvasókért
fiatalokat is szeretnék a könyvtárba csábítani. Fotó: Németh Péter

Könyvtár: kampány az újabb olvasókért

| Munkatársunktól | Kultúra

Új kezdeményezést indít a Széchenyi István Városi Könyvtár, szeretné felhívni a soproniak figyelmét arra, hogy érdemes a könyvtárat meglátogatni, használni.

– A kampány során a város ismertebb pontjain egyszerű, figyelemfelkeltő plakátokat helyeznek el a könyvtár munkatársai – kezdte Horváth Csaba, a könyvtár igazgatója. – Emellett közösségi oldalainkon is elindul egy animált videókból álló sorozat, amelynek segítségével részletesebben megismerhetik a leendő olvasók az intézményünk sokszínű szolgáltatásait. Rendszeresen azzal szembesülünk, hogy a köztudatban még mindig egy poros, régi könyvekből álló kép él a könyvtárról. Ezt a tévképzetet szeretnénk eloszlatni, hiszen egy könyv áráért egy évig vehetik igénybe az olvasók a szolgáltatásokat.

Horváth Csaba kiemelte, a boltokban megvásárolható legújabb kiadványok a városi könyvtárban is megtalálhatók, ugyanis a könyvállomány hétről hétre bővül. Talán sokan nem tudják: a könyveken kívül folyóiratokat, hangoskönyveket is lehet kölcsönözni, a gyermekrészlegen tekintélyes diafilmgyűjtemény várja a legfiatalabb korosztályt. 16 éves kor alatt és 70 év felett egy évre ingyenes a beiratkozás. 

Zárva a könyvtár: Augusztus 20-án, pénteken a Széchenyi István Városi Könyvtár, valamint a bánfalvi fiókkönyvtár is zárva tart. Ezután augusztus 24-én, kedden várják újra a látogatókat. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...