Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Könyvtár újra olvasókkal
A tapasztalatok szerint a soproniak „ki voltak éhezve” az olvasnivalóra. Fotó: Filep István

A Pócsi utcában is érvényben marad a kapualj-szolgáltatás is

Könyvtár újra olvasókkal

| P. Horváth László | Kultúra

Védettségi igazolvánnyal szabadon igénybe vehetők a városi könyvtár és a sopronbánfalvi fiókkönyvtár szolgáltatásai. Mindkét helyen megmarad a kapualjbeli könyvkölcsönzési lehetőség is.

A hatályos előírásoknak megfelelően a tavaly novemberi zárás óra ismét kinyitott a Széchenyi István Városi Könyvtár, valamint a sopronbánfalvi fiókkönyvtár. A védettségi igazolvánnyal rendelkezdők szabadon válogathatnak a könyvek között, használhatják az olvasótermet, az internetet, illetve igénybe vehetik a létesítmény teljes szolgáltatását.

– Azokra is gondoltunk, akiknek még nincs védettségi igazolványuk, számukra továbbra is megmarad az úgynevezett kapualj-lehetőség – közölte Horváth Csaba, a könyvtár igazgatója. – Ez esetben az előzetesen igényelt könyveket a megbeszélt időpontban a könyvtár kölcsönző pultjában helyezzük el. A köteteket is ide kell visszahozni. – Az első napok tapasztalatai azt mutatták, hogy a soproniak „ki voltak éhezve” az olvasnivalóra, ugyanis folyamatosan nagy volt az érdeklődés. Az elmúlt hetekben már készültünk az újranyitásra, a kollégáink több olyan dolgot is elvégeztek, amelyre korábban nem lett volna lehetőség. Így frissítettük és pontosítottuk a könyvtári állomány adatbázisát. Továbbá folyamatosan fogadtuk az új könyveket, kiadványokat.

Az igazgató felhívta a figyelmet: mivel már a szokásos rend szerint üzemel a könyvtár, így a korábban kikölcsönzött könyveket határidőre vissza kell vinni. A tartósan késve visszaérkezett kötetek után késedelmi díjat számolnak fel.

Megtudtuk, a városi könyvtár hétfőn zárva tart, kedden és pénteken 10–18 óra, szerdán, csütörtökön 10–16 óra, szombaton pedig 10–13 óra között tart nyitva.

A könyvtár állománya: A legfrissebb adatok szerint 184 308 darab könyv található a könyvtárban, emellett rendelkezik 4455 CD-vel, 5271 DVD-vel. Az 1459 diafilm mellett 2509 hanglemez, valamint 1138 hangoskönyv is megtalálható.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...