Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kórustörténetek régi és új fotókon

Kórustörténetek régi és új fotókon

| Kultúra

Hatodik alkalommal rendezik meg június 28–30. között a Soproni Kórusünnepet.

Az esemény szervezői most fényképeket keresnek, hogy a közkedvelt kórustörténeti kiállításukat új emlékekkel, történetekkel gyarapítsák. – Várunk fotókat régi kórusutakról, koncertekről, ünnepségekről, a kórusélet legendás alakjairól, emléktárgyakról, dokumentumokról – tehát mindenről, ami kórus, és ami Sopronban vagy környékén készült – mondta Bognár László, a rendezvényt szervező 5. Szólam Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A képeket a www.korus­unnep.hu oldalra lehet feltölteni május 19. éjfélig, megadva a kép és a tulajdonos adatait. A fotókat papírkép formájában is várják, ezeket lezárt borítékban, a tulajdonos nevének és elérhetőségeinek feltüntetésével a soproni Cédrus Könyvkereskedésben (Bünker köz 2.) lehet leadni május 18-án délig. A papírképeket digitalizálás után visszaadják a beküldőknek.

A beérkezett felvételek közül a legjobbak a megújult „Ének-képek” kiállítás részeként lesznek láthatóak a soproni Lenck-villa kerítésén a múzeumok éjszakája és a Soproni Kórusünnep ideje alatt és az események közötti egy hétben.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek