Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Közösségek hete a könyvtárban

| Munkatársunktól | Kultúra

Az elmúlt héten ötödször rendezték meg a közösségek hete rendezvénysorozatot, amelyhez a Széchenyi István Városi Könyvtár is csatlakozott. A programon több tucatnyian vettek részt.

A közösségek hete rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a közösségek megtartó erejére.

– A népszavazás centenáriumához kapcsolódva hívtuk barangolásra a családokat, baráti társaságokat – közölte Horváth Csaba, a könyvár igazgatója. – A közösségi oldalunkról letölthető térképen olyan helyszíneket jelöltünk, ahol száz éve fontos események történtek. A versenyzők feladata az volt, hogy felkeressék ezeket a helyeket, készítsenek ott szelfiket, majd a fotókat a népszavazáshoz kötődő kérdéssor megválaszolásával küldjék be hozzánk. A legügyesebbek értékes könyvjutalomban részesültek.

A rendezvénysorozat része volt „A Zöld, zöldebb, legzöldebb programok” című online könyvajánló, amely a környezetünk megóvásának szükségességére hívta fel a figyelmet.

– Olvasóinkat hagyományos, kipróbált receptek gyűjtésére, elfeledett ízek újra felfedezésére is invitáltuk – folytatta Horváth Csaba. – Szinte mindannyiunk fiókjában akadnak olyan receptek, amelyek nagyszüleink, dédszüleink kedvelt ételeit örökítik tovább; máshogy használt alapanyagokkal, fűszerekkel, amelyek egykor elhagyhatatlan részei voltak ételeiknek. Arra buzdítottuk a játékban résztvevőket, hogy osszuk meg egymással rejtett kincseinket.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a könyvtár úgy tervezi, hogy jövőre is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...