Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kulturális örökség napok

Kulturális örökség napok

| Kultúra

A városháza és a megyeháza történetével is megismerkedhettek, a Soproni Múzeumnegyedben ingyenes tárlatvezetéseken vehettek részt, valamint a Kárpáti malomban is sétálhattak az érdeklődők hétvégén.

Szeptember 16–17-én tartották a kulturális örökség napokat. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy megismerjük történelmi épületeinket. – Várostörténeti, helytörténeti, építéstörténeti, művészettörténeti, politikaitörténeti értékeket, információ- és tudásanyagot közvetít a város két, a Fő téren található emblematikus épülete, a soproni városháza és a vármegyeháza – mondta Tóth Éva önkormányzati képviselő, kulturális tanácsnok.


A kulturális örökség napok apropóján felavatták azt a táblát is Scarbantia fórumán, amely egy QR-kóddal egészült ki. Az ünnepségen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, aki emlékeztetett: míg városunk lakónépesség szerint csupán a 14. helyen áll az országban, Budapest után mégis nálunk található a legtöbb műemlék, ezekre vigyázni pedig a soproniak felelőssége. A rendezvényen beszédet mondott dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke, valamint Filep Márk, a belváros önkormányzati képviselője. Az ünnepség után dr. Gömöri János a Tourinform Sopron pincéjében található fórumon vezette körbe az érdeklődőket.

Tekintse meg kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Elstartolt a szezon

Elstartolt a szezon

2024. 05. 29. | Munkatársunktól

Pörögtek a szoknyák, doboltak a csizmák hétvégén a fertőrákosi barlangszínházban – ismét fellépőkkel és nézőkkel telt meg a népszerű helyszín. Az idei...