Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lecsapott  Sopronra "műsorfüzet-kommandó"

Lecsapott Sopronra "műsorfüzet-kommandó"

| Munkatársunktól | Kultúra

Ötezer műsorfüzetet osztott szét a Soproni Petőfi Színház jelmezekbe öltözött társulata a leghűségesebb városban szombaton. A rendhagyó kezdeményezés közönségsikert aratott a településen.

A tavaly indult országosan is különleges és egyedi akció ötletgazdája Pataki András, a teátrum igazgatója volt, aki úgy érezte: annál nagyobb szervező- és marketingerő nincs, mint az, amikor közvetlenül azokat hívhatják meg, akikért dolgoznak, akikért a színház létezik. Ezúttal két nagyobb csoportot alkotott a 25 tagból álló „műsorfüzet-kommandó". A település forgalmasabb csomópontjain, bevásárlóközpontoknál, buszpályaudvaron, vasútállomáson, lakótelepen, városrészekben és nagyobb hétvégi rendezvényeken, mint a népszerű erdészeti, faipari szakvásáron, a bánfalvi búcsúban, s természetesen a várkerületi szüreti napokon bukkantak fel a színészek, táncosok, hogy személyesen invitálják a nézőket a Zenés évad produkcióira, a Pro Kultúra, valamint a barlangszínház más programjaira. A szüreti napon Ács Tamás színművész még néhány borverset is előadott a színpadon.

A műsorfüzetek mellé mosoly, nevetés is járt. Készülhettek közös képek művészekkel, akik az elmúlt évadok népszerű előadásainak ruháiba bújtak. Így többek között a My Fair Lady, A dzsungel könyve, a Diótörő, az Álmos legendája, a Csárdáskirálynő, a Macbeth, a Holdbeli csónakos, színes jelmezvilágát és szép emlékeit idézte meg a közös stábfotó is. 

  A színészek elmondása szerint az emberek nagyon kedvesen, nyitottan, érdeklődve fogadták őket. Akadtak olyanok, akik rendszeres színházlátogatók, bérletváltók, s örültek annak, hogy így is találkozhattak színpadi kedvenceikkel. A soproni színházi nevelési program ismertségét jelezte, hogy sok megszólított fiatal beszélgetett az iskolájukba rendszeresen kijáró alkotókkal és a program vezetőjével, Németh Ervinnel. 

  A sikeres műsorfüzetosztás után a soproni teátrum köszöntve az új évadot szeptember 16-án tartja a hagyományos nyílt napját, színes kínálattal, családi programokkal és a My Fair Lady esti előadásával.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...