Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Legendák a barlangban
Sikeres a Bál a Savoyban című revüoperett, a német nyelvű előadás augusztus 19-én, 20-án, valamint szeptember 1-jén, 9-én, 11-én és 12-én látható a barlangszínházban. A darabot ősztől magyar

Szeptemberi zárókoncert az LGT-vel és a Csík zenekarral

Legendák a barlangban

| Munkatársunktól | Kultúra

Népszerű a fertőrákosi barlangszínház – A legen­dák évadában szinte minden előadás telt házas Fertőrákoson. Új programként A dal a miénk turné keretében a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal kiegészülve az LGT dalaira épülő szezonzáró koncertet ad szeptember 5-én.

– Minden várakozáson felüli érdeklődés mutatkozik A legendák évadának előadásai iránt – mondta Pataki András, a Fertőrákosi Kőfejtőt és Barlangszínházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Rendszeresen telt házasak a produkciók, koncertek. Ilyen volt Presser Gábor szerzői estje is, amelynek keretében a soproni társulat tagjai együtt énekelhették a legendás zeneszerzővel A padlás című musical dalait. (Erről a 12. oldalon is olvashatnak.)

Presser Gábor visszatér a barlangszínházba: szezonzárásként Karácsony Jánossal és a Csík zenekarral együtt idézi meg az LGT együttes szellemiségét A dal a miénk turné keretében szeptember 5-én.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: az idén átadott Dohnányi-teremben tartott Ötórai hangolók koncertsorozat nagyon népszerű. Pataki András kiemelte: fontosnak tartja a barlangszínházban idén megvalósult turisztikai, infrastrukturális fejlesztéseket, így ennek a teremnek a létrehozását. Népszerű volt az idei SopronDrum fesztivál is, ahol igazi világsztárokat láttak vendégül, Robben Ford és Bill Evans is sikerrel lépett fel a barlangszínházban. Az Ausztriából érkező közönség számára ebben a szezonban ismét kínálnak német nyelvű színházi előadást, Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét tűzték műsorra. Ez összesen tízszer látható szeptemberig, jövőre pedig további húsz alkalommal nézhetik meg az érdeklődők, de a soproni színházban is játsszák magyarul.

A nézőtéri akadálymentesítés jegyében nemrég forgalomba helyeztek egy elektromos kisautót, amely a mozgáskorlátozottakat, időseket segíti abban, hogy a bejárattól eljussanak a barlangszínházba és vissza.

Az idei szezont A legendák évadaként hirdették meg, meghívtak több olyan előadást, produkciót, mely értékrendjében, üzenetében, gondolatiságában kapcsolódik a soproni népszavazás 100. jubileumához. Ugyanez a cél, tematika jellemzi A szabadság évadát a Petőfi Színházban ősztől, amelyre már megkezdték a jegy- és bérletárusítást. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...