Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Missziós kereszt
A Szent Imre templomban fogadták a keresztet, ahol dr. Veres András megyéspüspök tartott szentmisét Fotó: Griechisch Tamás

Missziós kereszt

| Cziráki Viktória | Kultúra

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéseként indították útnak a missziós keresztet, mely az elmúlt hétvégén Sopronban is ideiglenes otthonra lelt.

Országjáró és határon túli körútja során Sopronban is bemutatták a missziós keresztet, melyet Ferenc pápa egy évvel ezelőtt Rómában, a magyar püspökök látogatása alkalmával áldott meg. A 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét tavasszal indították útjára. Sopronban a hétvégén a Szent Imre templomban fogadták a keresztet egy háromnapos ünnepségsorozat keretében, ahol dr. Veres András megyéspüspök tartott szentmisét a tiszteletére. 

A kereszt különlegessége, hogy a Szent Kereszt egy darabját és további tizennyolc ereklyét is elhelyeztek benne, s ezzel a magyar szentek egyedülálló ereklyetartójává is vált. A három méter magas kereszt körútja során Magyarország számos településén megfordult már, számtalan közösséggel találkozott.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Új Zentai-regény

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A közelmúltban jelent meg a Soproni Füzetek főszerkesztőjének, Zentai Lászlónak a Rebeka, meg az a 66. senki odafönn című regénye, mely a kilencedik kötete a Szilasligeten élő, de erős soproni gyökerekkel és kötődéssel rendelkező szerzőnek.