Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Művészeti elmélyülés
A FidelissimArt tíz tagja: Mascher Róbert, Gerencsér Pán Tamás, Kovács-Gombos Gábor, Edőcs Márta, Kovács-Gombos Dávid, Magyar Mónika, Szőcs Géza, Sulyok Gabriella, Gáspárdy Tibor és Nagy Máté alkotásai láthatóak a Festőteremben. Fotüó: Filep István

A Most című kiállítás május 26-ig látható a Festőteremben

Művészeti elmélyülés

| Köves Andrea | Kultúra

Műfaji, technikai és látásmódbeli sokszínűség – mindezt kínálja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének soproni tagjaiból alakult FidelissimArt alkotói közösség Festőteremben megnyílt kiállítása.

A hagyományos tárlat a közel 30 kiállítást felvonultató SopronFest egyik legizgalmasabb kulturális programja. A tíz alkotó különböző műfajokban, más-más látásmóddal képviseli a hazai kortárs képzőművészet legjavát. Edőcs Márta, Gáspárdy Tibor, Gerencsér Pán Tamás, Kovács-Gombos Dávid, Kovács-Gombos Gábor, Magyar Mónika, Nagy Máté, Sulyok Gabriella, Szőcs Géza és Mascher Róbert szabadon választhatott, hogy milyen alkotásokon keresztül mutatja be a nagyközönségnek: mi az, ami ebben az életszakaszában inspirálja, mely munkáival szeretne „tükröt tartani” a látogatók elé.

Dr. Farkas Ciprián polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte: – A FidelissimArt kiállítása is lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók rácsodálkozzanak Sopron kulturális gazdagságára, ami örök, felbecsülhetetlen és mindig tartogat valami újat.

A tárlatot Lobenwein Norbert, a SopronFest egyik főszervezője nyitotta meg, aki úgy fogalmazott: – Boldogság számomra, hogy egy ilyen nívós kiállítás a SopronFest részeként valósulhatott meg. Remélem, hozzám hasonlóan nagyon sokan átélhetik majd azt az érzést a következő napokban, hogy milyen végtelen gazdagságot ajándékoz a látogatóknak a kortárs, soproni kötődésű képzőművészetben való elmélyülés.

A megnyitón mind a tíz művész mesélt saját inspirációjáról, az általuk válogatott festmények, installációk, rajzok, üveg- és fémtárgyak üzenetéről. Tíz teljesen eltérő karakter, más-más látásmód és attitűd ötvözete adja a FidelissimArt 12. tárlatának izgalmas egységét.

A kiállítás május 26-ig látogatható, hétfő kivételével mindennap 10 és 18 óra között a Festőteremben.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

SÜH: élmény és érték

SÜH: élmény és érték

2024. 06. 12. | Köves Andrea

Kezdődik a 66. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata. A 120 programot 30 helyszínen több mint 3000 közreműködővel élvezheti a közönség. Idén is kiem...