Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Oscar-díjas filmek a Csapón
Fotó: Németh Péter

Oscar-díjas filmek a Csapón

| Munkatársunktól | Kultúra

A film egy olyan művészeti ág, amely a mai ember műveltségéből nem hiányozhat – ezért is tartják fontosnak a Széchenyi-gimnázium tanárai, hogy megismertessék a fiatalokkal a mozgókép világát.

Idén 22 csapat nevezett a Csapó filmes vetélkedőre, amelynek döntőjét múlt hét végén tartották. Először öt online fordulón mérték össze a tudásukat a résztvevők, közülük a legjobb nyolc csapat jutott a döntőbe. Itt például improvizáció segítségével kellett tudósítani az Oscar-díj átadást (egy néma bejátszás alapján), de volt activity, „Ki vagyok én?" interaktív kvízjáték és dalszerző feladat is.

– A csapatok nagyon felkészültek voltak, és talán büszkén mondhatjuk, egyre lelkesebben vesznek részt minden fajta feladat megoldásában – mondta Szentpáli Ágnes, a Csapó egyik szervezője.

A filmes vetélkedő eredményét is megtudhatja április 26-án megjelenő lapunkból. 

Kapcsolódó cikkek

Új Zentai-regény

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A közelmúltban jelent meg a Soproni Füzetek főszerkesztőjének, Zentai Lászlónak a Rebeka, meg az a 66. senki odafönn című regénye, mely a kilencedik kötete a Szilasligeten élő, de erős soproni gyökerekkel és kötődéssel rendelkező szerzőnek.