Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Puccini 100
A dél-koreai tenor, Sungho Kim is fellép a barlangszínházban.

Puccini 100

| Kultúra

A páneurópai piknik 35. és Giacomo Puccini halálának 100. évfordulójára nemzetközi gálakoncertet rendeznek augusztus 19-én a fertőrákosi barlangszínházban.

. A soproni és Sopron testvérvárosaiból (Bolzano, Kempten és Kismarton) érkező zenészekből, összeálló hatvantagú fesztiválzenekar rangos operaénekesekkel idézi fel a Bohémélet, a Turandot és a Manon Lescaut legnépszerűbb, szívhez szóló pillanatait.

A bergamói születésű Francesca Tiburzi szoprán énekesnő a drezdai Semperoper tagja, ahol Christian Thielemann igazgatása alatt számos Puccini hősnőt alakított. Augusztusi koncertjén a Bohéméletből Mimi, a Gianni Schicchiből pedig Lauretta szerepéből ad elő ismert részleteket.

Partnere a fiatal versenygyőztes dél-koreai tenor, Sungho Kim lesz, aki szintén több rangos németországi és angliai operaházban is visszatérő vendég. A dortmundi operaház tagja. A brüsszeli Erzsébet királynő versenyen tűnt fel, és 2023-ban nyerte meg Angliában az operaénekesek BBC-világversenyét. Az ő előadásában hallhatjuk a gálakoncert zárásaként a minden zene- és focirajongó által ismert Nessun dorma kezdetű (és Vincero! befejezésű) áriát a Turandotból.

A páneurópai piknik szellemiségéhez kapcsolódóan Beethoven Fidelio-nyitánya és Kodály Háry-szvitje csendül fel a koncerten. A nemzetközi előadógárdával megszólaló produkció a barlangszínházi évad egyik kiemelkedő jelentőségű eseménye lesz.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

SÜH: élmény és érték

SÜH: élmény és érték

2024. 06. 12. | Köves Andrea

Kezdődik a 66. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata. A 120 programot 30 helyszínen több mint 3000 közreműködővel élvezheti a közönség. Idén is kiem...