Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Rendezvényhét a Handlerben

| Madarász Réka | Kultúra

A képzőművészeti képzés tízéves jubileuma alkalmából február 5–9-e között rendezvényhetet szerveznek a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájában.

– Az egész tanév arról szól, hogy tízévesek lettünk – tudtuk meg Gondi Ritától, az iskola művészeti munkaközösségének vezetőjétől. – Szeptemberben molinó került az iskola falára, októberben kitűzőt készítettünk tanulóinknak és a művészettel szimpatizálóknak, azóta pedig a rendezvényhét előkészítésével foglalkozunk.
A programsorozat hétfőn 15 órakor a Mester és tanítvány című kiállítás megnyitójával indul a Festőteremben. A tárlatot Soltra E. Tamás nyitja meg.
– A jelenlegi tanítványok alkotásai egy négyszakaszos pályázat eredményeképpen születtek meg – folytatta Gondi Rita. – Önálló, nem iskolai munkáikban diákjaink – mentor tanárokkal egyeztetve – bontakoztathatták ki tehetségüket és kreativitásukat.

A kiadvány néhány munkájának felhasználásával készült installáció kedden 15 órától lesz megtekinthető a Mária-szobor előtti téren. A helyszínen Szőcs Géza grafikusművész mond megnyitó beszédet, és Mágel Ágost önkormányzati képviselő köszönti a megjelenteket.

A szervezők minél több laikust is várnak szerdán 14.30-kor Bodóczky István festőművész, egyetemi docens A művészet hatása a személyiség fejlődésére című előadására. Ugyanitt rendezik meg csütörtökön a művésznapot. Pénteken adják át az iskola fejlődését jól reprezentáló Grafika 3 szaktantermet.

Kapcsolódó cikkek

Olvasni mindig jó...

Olvasni mindig jó...

2024. 06. 19. | Szilágyi Andrea

A nyári időszak sokaknak egyet jelent a jól megérdemelt pihenéssel és nyaralással..., de nem a Széchenyi István Városi Könyvtárnak! Az év legmelegebb...