Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres évad a barlangszínházban
Idén is sokan voltak kíváncsiak a barlangszínházi programokra – a látogatók száma körülbelül 10 százalékkal emelkedett a tavalyi évadhoz képest. Fotók: Rombai Péter Repesztech

A külföldi turisták – különösen a csehek – körében is népszerű a fertőrákosi kőfejtő

Sikeres évad a barlangszínházban

| Szilágyi Andrea | Kultúra

Az idei nyár végéig közel negyvenezer érdeklődőt fogadott a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház. A megnövekedett igény miatt sűrítették a helyszínt érintő buszjáratokat.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számos újdonsággal készültek a kőfejtő és barlangszínház szervezői, aminek meg is lett az eredménye – a látogatók száma körülbelül 10 százalékkal emelkedett a tavalyi évadhoz képest. Sok a külföldi vendég is, a Csehországból érkezők között különösen népszerű a világörökségi helyszín. – Idén több előadásunk volt, mint tavaly, illetve igyekeztünk színesíteni és gazdagítani a programkínálatunkat – tájékoztatta lapunkat Kóczán Péter, a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházat üzemeltető Pro Kultúra megbízott társügyvezetője. – Mindegyik produkció hozta az elvártan magas színvonalat, és szinte az összes előadásunk teljes telt házzal ment.

Programok minden korosztálynak

A családdal érkezők körében népszerűek voltak a gyermekeknek szóló színházi előadások, az égbolt szerelmesei távcsöves csillaglesen vehettek részt, míg a komolyzenére vágyók a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjeit élvezhették. A legnépszerűbb előadás idén a Budapesti Operettszínház közreműködésével színpadra állított a Hegedűs a háztetőn és a Gyöngyhajú lány balladája című Omega-musical volt.


„A hagyományok köteleznek”

– Természetesen örülünk a népszerűségnek. A turizmus és a barlanghoz kötődő hagyományok miatt van egy erős minőségi elvárás, melynek folyamatosan igyekszünk megfelelni. Egyensúlyoznunk kell, hogy kiemelkedhessünk egy kicsit a többi nyári játszóhely közül, és különlegesek maradhassunk úgy, hogy közben a színvonalat is biztosítjuk – a város támogatásával. Mindig szükség van az újdonságokra, de csak úgy akarunk előremenni és újítani, hogy közben ezt a minőségelvűséget se adjuk fel – zárta Kóczán Péter.

Barlangszínházi évad: A 2023-as barlangszínházi évad augusztus 27-én zárul az Ötórai hangoló koncertsorozat Madrid című előadásával. A 2024-es színházi évad jegyeinek árusítását novemberben kezdik. A kőfejtő és az ahhoz kapcsoló témapark még ősszel is látogatható – október 31-ig várja az érdeklődőket.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek