Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres jótékony könyvaukció
Molnár Tímea és Elek Szilveszter, az aukció szervezői.

Sikeres jótékony könyvaukció

| Munkatársunktól | Kultúra

Több mint száz licit érkezett a II. Soproni Könyvaukcióra.

Élénk figyelemmel kísérték a licitálók Széchenyi István: Ein Blick című művét, nagy harc folyt a Sopron szab. kir. város területén lévő utczák, házak és háztulajdonosok jegyzéke című kötetért és dr. Winkler Elemér: A soproni céhek története a XV–XIX. században című munkájáért is – előbbire nyolc, míg utóbbira kilenc licit érkezett. Az egyik legnagyobb meglepetést Schaffer Károly: Gróf Széchenyi István idegrendszere szakorvosi megvilágításban című műve hozta, ugyanis ez a tétel a kikiáltási ár közel ötszöröséért kelt el. A licitálók zöme soproni, illetve környékbeli volt, azonban érkezett érvényes ajánlat Budapestről is.

A II. Soproni Könyvaukció bevételének egy részéből a szervezők a Soproni Madármentők Alapítványt és a Rotary Clubot támogatják. Az előzetes számítások szerint a két szervezetnek közel 100 ezer forintot tudnak átadni.

A Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium, illetve Elek Szilveszter kezdeményezésének lesz folytatása. – Tervezünk következő aukciót is, illetve több olyan eseményt is életre hívunk a jövőben, amelyek megfelelnek a Soproni Könyvaukció szellemiségének – ezek között kulturális műsor, műtárgy-hazahozatal (szükség esetén -restauráltatás) is szerepel – tájékoztatta lapunkat Elek Szilveszter. 

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...