Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron 100: Kiállítás és emlékbélyeg

Sopron 100: Kiállítás és emlékbélyeg

| Munkatársunktól | Kultúra

Megnyílt a Soproni Múzeum népszavazásra emlékező szabadtéri kiállítása a Rondellánál.

A különleges installáció bonyolultsága az akkori történelmi események nehézségére utal, a tárlaton minden részlet jelentőséggel bír – mondta el a kiállítás kurátora Dr. Tóth Imre múzeumigazgató. A szabadtéri tárlat az 1918-1921 közötti időszakot mutatja be és őszig lesz megtekinthető a Várkerületen.

“Kevés várost ismerek, mely ilyen öntudatosan őrzi és szerényen rejti kincseit (…) Sopronnak múltja van, melyről tud, s ezért van jövője is.” Márai Sándor, Pesti Hírlap, 1941. november 1. - olvasható a Soproni Múzeum internetes oldalán.

A kiállításon megnyitóján  dr. Farkas Ciprián polgármester és Németh Emil, a Magyar Posta nyugat-magyarországi területi igazgatója mutatta be a Magyar Posta emlékbélyegeit.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...