Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopronban az Országjáró

Sopronban az Országjáró

| Kultúra

Sopronba érkezett szombaton a Kossuth rádió Országjáró műsora. 10 és 12 óra, valamint 14.30 és 18 óra között a szerkesztők többször is a Fő téri Szentháromság-szobortól jelentkeztek, a hallgatók a helyi nevezetességeket és a közélet szereplőit ismerhették meg.

– Sopronnak régiós, térségi és azt meghaladó szerepe is van az országban, hiszen a leghűségesebb város az, amely Magyarországon a második legtöbb műemléképülettel rendelkezik – emelte ki dr. Farkas Ciprián polgármester.

A műsor a Soproni Huszár Hagyományőrzők díszlövésével indult. Az adásban számos ismert soproni megszólalt, többek között Krisch András idegenvezető, Molnár Tibor borász és ­Szekeres Kriszta, számos városi rendezvény szervezője.

Az Országjáró műsor célja, hogy a Kárpát-medencében megmutassa Magyarország rejtett kincseit és értékeit. Az adások során minden meglátogatott település ad valamit az országjáró kincsesládába, Sopron polgármestere egy centenáriumi emlékérmet adományozott a műsornak.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...