Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni könyv  a partraszállásról
Amerikai ejtőernyős katonák a 101. légi szállítású hadosztály egyik veteránjával. Fotó: Németh Péter

Soproni könyv a partraszállásról

| Etzl Edgár | Kultúra

Különleges album bemutatójára gyűlt össze a közönség múlt héten a Pannonia Hotelben. A kötet címe D-day – A leghosszabb nap napjainkban – Magyar sorsok, szerzője pedig Németh Péter fotóriporter, a Normandia 1944 Történelmi és Kulturális Egyesület elnöke, lapunk munkatársa.

Németh Péter szenvedélyes elhivatottságot érez, hogy felkutassa a második világháború egyik sorsfordító ütközete, az 1944. június 6-i normandiai partraszállás körülményeit. Kilenc alkalommal látogatta meg a történelmi helyszíneket, egyedülálló képanyagot készített, és különleges élményekben volt része, ezekből állította össze az albumot.

A bemutatót Brummer Krisztián történész, a polgármesteri hivatal irodavezetője nyitotta meg, aki rövid előadásában ismertette a normandiai partraszállás eseményeit. Ezt követte Németh Péter élménybeszámolója, aki az albumból válogatott képekből tartott vetítést.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...