Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SÜH: élmény és érték
Idén is az Erzsébet-kertben rendezik meg a Tündérfesztivált – szombaton és vasárnap sok-sok élménnyel várják a családokat. Fotó: Soproni Téma-archívum

Tündérbirodalommá válik hétvégén az Erzsébet-kert

SÜH: élmény és érték

| Köves Andrea | Kultúra

Kezdődik a 66. Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozata. A 120 programot 30 helyszínen több mint 3000 közreműködővel élvezheti a közönség. Idén is kiemelkedő pontja a kulturális seregszemlének a kétnapos Tündérfesztivál.

– Az Élmény és érték mottóval fémjelzett fesztiválon igazi stíluskavalkád kényezteti a nézőket, legyen szó a kiállításokról, a koncertekről, az irodalmi és sportprogramokról vagy éppen a színházi előadásokról – mondta Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron ügyvezető igazgatója a GYIK Rendezvényházban megtartott sajtótájékoztatón. Dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntőjében kiemelte: – Sopron a kulturális pezsgés fővárosává válik az ünnepi heteknek köszönhetően közel négy héten keresztül.

A sajtótájékoztatón kiderült: nagy várakozás előzi meg a rendezvénysorozat nyitó eseményét, a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Mága Zoltán „50 év – 50 koncert” című ünnepi hangversenyét, de a zenei programok olyan csemegét is kínálnak, mint a Soproni Szimfonikus Zenekar hangversenye, a Soproni Kórusünnep, illetve a Habana Social Club kubai estje. Idén Sopron is csatlakozik az országos ünnepi könyvhét és gyermekkönyvnapok sorozathoz, melynek keretében számos könyvbemutatót, közönségtalálkozót és beszélgetést tartanak a város több pontján. Az ünnepi hetek ideje alatt öt kiállítás is színesíti a kínálatot, de izgalmas színházi programokban és sporteseményekben sem lesz hiány.

Stílusosan a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola fuvolás kistündérei hívták fel a figyelmet az országos hírű Tündérfesztiválra, amely idén két napon keresztül, június 15-én és 16-án kínál sok-sok élményt a családoknak az Erzsébet-kert árnyas fái alatt. A program ezúttal a négy elem közül a föld köré csoportosul, a megvalósításban a Pro Kultúra munkatársai mellett soproni kulturális csoportok, civil szervezetek és középiskolák is oroszlánrészt vállalnak. A föld elem jegyében olyan tematikus ligetek várják a kicsiket és nagyokat, mint a Zöldtündér, a REmanó, a Régészmanó, a Kerékmanó és a Könyvtündér Liget több mint 60 féle programmal. A két színpadon fellépő zenei, mese-, báb- és táncprodukciók mellett játszóházak, légtornászok, kézműves foglalkozások fogadják a családokat. A rendezvény elmaradhatatlan része a viseletverseny, amelyre már hetek óta lelkesen készülnek a családok.


Mága Zoltán pénteken ad hangversenyt Sopronban.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek