Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szenvedélye az utca, témája az ember…

Szenvedélye az utca, témája az ember…

| Pluzsik Tamás | Kultúra

G. Nagy Béla idén lenne 80 éves, és immáron 37 éve nincs közöttünk. Tragikusan fiatalon ment el, és mégis egy komoly életművet hagyott hátra.

Ez az életmű több mint 10.000, igen több mint t í z e z e r fotó Sopronról, soproniakról. Bár szombaton, a koraesti kiállításmegnyitón elhangzott, hogy a „fotóművész G. Nagy Béla”, ő soha nem tartotta magát művésznek, és mi sem tartottuk őt annak: a barátainak csak egyszerűen „Shang” volt, akihez be lehetett menni a Széchenyi téren lévő dekorműhelybe, ahol még ott volt Szabó Ali, Blattner Andris, néha Sulyok Gabi, Kutas Laci – szóval jó társaság volt az úgy együtt. 

A fotók fekete-fehérek, de én, és gyanítom még sokan mások, mindezt színesben látjuk… Köszönjük Neked Béla, köszönjük neked Shang!


G. Nagy Béla fotóiból rendezett tárlat a Macskakő Gyermekmúzeumban (Sopron, Szent György utca 12.) tekinthető meg, június 16-ig, hétfő kivételével minden nap 10-18 óra között.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...