Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Válogatás a korabeli soproni sajtóból

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Tallózó

1992

Soproni elnökhelyettes a biliárdszövetségben

Budapesten megválasztották az Országos Biliárd Szövetség tisztikarát. Szép soproni sportdiplomáciai siker, hogy az el­­nök­­helyettesi posztot a jövőben Vörös István fogja betölteni.

(Soproni Hírlap)

Soproniak a válogatottakban 

Az SVSE Raabersped csapatából Orbán Mónika bekerült a felnőtt válogatott B keretbe, míg Stecina Katinka és Ördög Eszter az ifjúsági válogatottba kapott meghívást. Az SKC játékosai közül Tóth Zoltán a junior, Bak Attila pedig az ifjúsági keret tagja lett.

(Soproni Hírlap)

1967

Kiváló dolgozók és boltok Sopronban 

A Győr–Sopron megyei Iparcikk Kiskereskedelmi Vállalat tavaly meghirdette a „Kiváló bolt” és a „Legszebb bolt” munkaversenyt. A napokban értékelték a me­­gye iparcikkboltjainak eredményeit. A „Kiváló dolgozó” oklevél és jelvény adományozásánál az egész éves egyenletes gazdasági munka és kiemelkedő teljesítmény mellett figyelembe vették, hogy milyen egyéb tevékenységet fejtett ki. Ennek alapján Sopronban „Kiváló dolgozó” oklevelet kapott Bíró Balázs hálózati ellenőr, Knábel Nándor kirendeltség-vezető, Pandur Antal és Horváth Rudolf boltvezető, Agg Pálné boltvezető-helyettes, Fábián Istvánné, Böröcz Rezső és Harangozó Gyula eladók. Kiváló dolgozó jelvénnyel tüntették ki Egervári Sándor és Tama Imréné boltvezetőket. A „Kiváló bolt” mozgalom elbírálásánál figyelembe vették a bol­­ti versenyvállalásokat is. Ezek alapján első helyezést a 111. sz. papírbolt, második helyezést pedig a Lenin körúti Ciklámen illatszerbolt ért el. A „Legszebb bolt” versenyben a legelőkelőbb helyezést Sopronban a 105. sz. háztartási bolt érte el.

(Kisalföld)

1917

A közönség érdeke  a piacon 

Fertőrákosról ma egy kocsi halat fuvaroztak be a soproni piacra és az élelmiszerért valóságos küzdelmet folytató vásárlók előre örültek a szép és régen látott halpéldányoknak, amelyeket már beleképzeltek a táskájukba. Mielőtt azonban ennek igazán örülhettek volna, a katonaság számára 120 kilogramm lett lefoglalva, mégpedig a legszebb darabok kiválogatásával. Ami a közönségnek maradt, az csak apró, szálkás, élvezhetetlen valami volt, aminek a katonaság már hasznát nem vehette. A Fertő oly gazdag halban, hogy a soproni piacot állandóan el tudná látni príma áruval, ha a lo­­­vakat nem rekvirálta volna a katonaság a saját céljaira. De ép­­pen, mert ez megtörtént, nincsen módjában befuvarozni a halat a községből senkinek. Ellenben a katonaságnak van készenlétben elég lova, bármikor kifuvarozhat a helyszínre és egyáltalán nem indokolt az az eljárás, hogy amikor egyszer végre hozzájuthatna a vá­­sárló közönség a halhoz, különösen a nagyhétben, azt a katonaság tőle elvegye. Felhívjuk a pol­­gármester figyelmét, hogy jó aka­­rattal, sőt, ha kell, szigorral is hasson oda, hogy az ilyen eljárások a katonaság részéről ne legyenek megismételve.

(Soproni Napló)

Dugót a dugógyárba

Pezsgődugót, használt, azonban nem töröttet veszek bármily mennyiségben, előzetes tudakozódás nélkül, utánvéttel, darabját 20 fillérért. Használt, de jó állapotban lévő palackdugó kilóját 4 koronáért, új palackdugó kilóját 15 koronáért. Ro­­bi­csek Adolf pa­­ra­­fa­du­gó­gyár, Budapest, Nefelejcs utca 51.

(hirdetés a Soproni Naplóban)


Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...