Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vendégkórusok  Sopronban
Fotó: Pluzsik Tamás

Vendégkórusok Sopronban

| Pluzsik Tamás | Kultúra

A Pedagógusok Országos Tanácsának, Sopron önkormányzatának és a soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar rendezésében az ország minden részéről huszonnyolc kórus nyolcszáz énekese emlékezett több helyszínen, nívós előadásokkal a 150 évvel ezelőtt elhunyt háromszoros Kossuth-díjas, világhírű zeneszerzőre, zenetudósra és oktatóra, Kodály Zoltánra.

A nyitóhangverseny a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban volt szombaton délután (képünkön) a házigazda Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar és a Liszt Ferenc Szimfonikus zenekar tagjaiból alakult kamaraegyüttes előadásában. 

Szombaton este a fertőráko­si barlangszínházban zárták az eseményt, ahol köszöntőt mondott dr. Fodor Tamás polgármester, majd átadták a Fasang Árpád-díjat Balogh Ferencnének, a má­­­­té­­­szalkai kórus karnagyának, illetve Kis-Szölgyémi Gabriellának, a balatonfüredi Schola Kamarakórus vezetőjének.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...