Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Villásreggelitől  a gálavacsoráig
Mészáros Tibor (b) és Voleszák Zoltán (j) – a könyv szerzői. Fotó: Filep István

Villásreggelitől a gálavacsoráig

| Horváth Ferenc | Kultúra

Új, hiánypótló szakmai kötet jelent meg, amely túlmutat önmagán, mert nem csupán a vendéglátásban és az oktatásban részt vevők forgathatják izgalommal, hanem a gasztronómia iránt érdeklődők is.

Mészáros Tibor és Voleszák Zoltán, a magyar vendéglátásban és oktatásban már számos érdemet szerzett soproni szerzőpáros Villásreggelitől a gálavacsoráig című munkája a maga nemében egyedülálló vállalkozás. A mostani könyv a 2004-es kiadású kötet átdolgozott és kibővített kiadása – ezt a rendezvénypiac szereplői, az oktatási intézmények kedvezően fogadták, hiánypótló szakkönyvként értékelték. Leegyszerűsítve a könyv nem másról szól, mint ahogy a címe is sugallja, a vendéglátó rendezvényekről, azok jellemzőiről, csoportosításáról, helyszíneiről, a feltételekről, a választékról, a szervezésük folyamatáról. A könyvben 18 rendezvénytípust mutatnak be az állófogadástól a bálokon és borkóstolókon, grillpartikon, koktélpartikon át a villásreggelikig. Az anyaggyűjtés során neves szakmai szervezetek, elismert vendéglátó-ipari vállalkozások és szakemberek támogatták munkájukat.

Nem véletlen, hogy a felsőfokú oktatás keretében már több intézményben is kötelező irodalom, szerzői pedig vendégelőadóként egyetemi szakirányú képzésben vesznek részt. A szakkönyv sikerét jelzi, hogy a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, valamint a Magyar Vendéglátó Ipartestület a szakmai oktatás támogatásaként szakiskoláknak ajándékoz a kiadványból. A kötet szakmai lektora Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnöke volt. 

Kapcsolódó cikkek

Az éltető kórusmuzsika

Az éltető kórusmuzsika

2022. 06. 29. | Köves Andrea

Fasang Árpád-díjban részesült Makkos Ágnes, a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar vezetője. A magas rangú szakmai elismerést minden évben olyan pedagóguskó...

Ez történt

Ez történt

2022. 06. 29.

A Széchenyi István Városi Könyvtár internetes oldalán (www.szivk.hu) megtalálható adatbázisból közlünk részleteket.