Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zöld sarok  a könyvtárban
A környezetvédelemmel kapcsolatos könyvek kapnak helyet a könyvtár Zöld sarkában. Fotó: Németh Péter

Zöld sarok a könyvtárban

| Munkatársunktól | Kultúra

Az ökológiai és környezettudatos szemlélet népszerűsítését tűzte ki célul a Széchenyi István Városi Könyvtár. Ennek jegyében Zöld sarkot alakítanak ki az intézmény emeleti folyosóján.

– A Zöld sarok létrehozásával egy régi álmunkat sikerült megvalósítanunk – mondta lapunknak Horváth Csaba, a könyvtár igazgatója. – A környezetszennyezés és a klímaváltozás mindenkit érint, és tapasztaljuk is, hogy mind többen érdeklődnek ezek iránt. Fokozottan figyelnünk kell bolygónk védelmére, amiért egyre többen hajlandóak tenni is. Könyvtárunk munkatársai úgy gondolták, ha kigyűjtik a környezetvédelemmel kapcsolatos műveket a szakirodalmi állományból, akkor jobban fel tudják hívni a figyelmet a természetvédelem és a fenntartható fejlődés fontosságára, valamint a megújuló energiaforrások jelentőségére. Az olvasók gyorsan megtalálhatják itt akár a biokertészkedéssel, bioételekkel, az újrahasznosítással vagy a natúr kozmetikumokkal foglalkozó könyveket, kiadványokat. Kényelmes fotelokban, gyönyörű növényekkel körülvéve, kellemesen tölthetik el az időt a Zöld sarokban.

Az igazgató kiemelte: a környezetvédelmi világnap alkalmával indult a munka, amelynek egyik fontos mottója volt az újrahasznosítás. Régi polcok újrafestésével, saját kézzel készített dekorációkkal, virágok ültetésével tették hívogatóvá az új teret. A Zöld sarok július 2-án nyílik meg, és az első 30 olvasó, aki ezen a napon meglátogatja, egy ajándék szobanövényt vihet haza.

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...