Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A siker a csapat érdeme

A siker a csapat érdeme

| Cziráki Viktória | Panoráma

Nagy meglepetést szerzett a díj – ezt nyilatkozta lapunknak Bodáné Gyürü Vanda. A Soproni Szociális Intézmény Idősek Otthonának vezetőjét Pro Sanitate-díjjal és elismerő oklevéllel tüntették ki.

A magyar ápolók napja alkalmából vehetett át elismerést Bodáné Gyürü Vanda, a Soproni Balfi utcai Idősek Otthonának vezetője Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől. A Pro Sanitate az egészségügyben a legmagasabb elnyerhető kitüntetés. Őt a méltatás szerint az ápolási egyesületben végzett tevékenységéért, kö­­zösségszervezésért, oktatási–vizsgáz­­tatási tapasztalatai miatt jutalmazták. Bodáné Gyürü Vandát a Magyar Ápolási Egyesület terjesztette fel, melynek megyei szervezetét 1998 óta vezeti. – 1997 óta dolgozom az egészségügyben és a szociális ellátásban, úgy gondolom, 20 év szakmai tevékenységéért kaptam a díjat – mondta el a Soproni Témának a kitüntetett.


Vanda szülei pedagógusok, de ő gyerekkorától kezdve segítő pályára készült. Kicsiként lelkesen gyógyította a mackókat és babákat. – Diplomás ápoló szakot végeztem, majd egyetemi okleveles ápoló lettem 2002-ben. 1997–2007-ig a kórházban dolgoztam a sebészeten és a ba­­leseti sebészeten. Voltam műszakos ápoló, oktató nővér, részlegvezető, majd osztályvezető főnővér a baleseti sebészeten. 2003–2007. között pedig ápolási igazgatóhelyettes.

Gyermekei megszületése után, 2010 januárjától az egyesített szociális intézmény Ikva emelt szintű otthonban dolgozott négy évig részlegvezetőként, majd Németh Árpádné főnővér nyugdíjba vonult, ő került a helyére. Amikor Sipőcz Katalin, az idősek otthonának akkori vezetője nyugdíjba ment, Bodáné Gyürü Vanda vette át a feladatait. 2016 októberétől megbízott intézmény­­vezető, 2017. januártól az intézmény vezetője lett. Érdekesség, hogy harmadik diplomáját élelmiszer-minőségbiztosító agrármérnökként szerezte. Mint mondja, a mikrobiológia és higiénia mindig is érdekelte, annak idején ebből írta a szakdolgozatát is.

– Nem tudtam a kitüntetésről, úgyhogy nagy meglepetést okozott. Egy-két nappal előtte felhívtak a kolléganőim, hogy gratuláljanak, tőlük értesültem róla – zárta az intézményvezető. – Jó szakembergárda dolgozik nálunk, az elismerést ugyan én kaptam, de – úgy vélem – a siker mindig a csapatnak az érdeme.

Kapcsolódó cikkek