Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az összefogás eredménye
Örömmel vették birtokba a diákok az új játszóeszközt a Petőfi-iskola udvarán. A fejlesztés tavasszal folytatódik, hintával, csúszdával és focipályával is bővül a játszótér. Fotó: Griechisch

Új játszóteret alakítanak ki a Petőfi-iskolában

Az összefogás eredménye

| Köves Andrea | Panoráma

Régi álmot sikerült megvalósítani a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI-ban: az intézmény új játszótérrel gazdagodott a szülők és a város összefogásának köszönhetően.

A téli hideg ellenére önfeledten rohantak ki az udvarra az alsós diákok a harmadik óra utáni szünetben az egyik decemberi napon. Többségük azonnal birtokba vette az új, többfunkciós játszóeszközt. – Alig várjuk, hogy kicsöngessenek, és kijöhessünk egy kicsit játszani, a legjobb ez a mászókás rész – meséli Kovácsvári Máté második osztályos kisdiák, aki azon nyomban akrobatikus mutatványokkal is meglep minket.

– Nagyon vártuk már, hogy átadhassuk a gyerekeknek ezt a sokrétű élményelemet, hiszen sokkal jobban megy az órákon a koncentrálás, ha a szünetekben levezethetik a felesleges energiájukat a diákok – mondja Sipos Ferenc igazgató. Az iskolának régóta nem volt játszótere, hiszen a korábbi eszközök elavultak, használhatatlanokká váltak. Ekkor döntött úgy a szülői munkaközösség, hogy a különböző, az iskolát támogató rendezvények bevételéből – szülői bál, júniusi kerti parti – kialakítják az új játszóteret. Mielőtt azonban belefoghattak volna a munkálatokba, meg kellett oldani a játszótér melletti épületszakasz szigetelését. Mivel ide folyt be mindig az esővíz, ezért ez a rész állandóan nedves volt.

A város segített abban, hogy megvalósítsák a vízelvezetést, illetve támogatást nyújtottak az eséscsillapító gumifelület egy részének a megvásárlásához is. Az összeg másik felét, illetve a játékelemeket a szülői munkaközösség által gyűjtött pénz biztosította. A beruházásnak még nincs vége, hiszen tavasszal a tervek szerint újabb eszközökkel gazdagodik a játszótér: hintával, libikókával, csúszdával, illetve egy mini focipályát is kialakítanak a kisebbeknek, valamint padokat is kihelyeznek majd, hogy minél élvezetesebbé váljon az itt töltött idő.

A Petőfi-iskolában más nagyobb szabású beruházás is kezdődik a következő hetekben. Az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően az előző felújítással nem érintett épületrészekben kicserélik a nyílászárókat, ahol szükséges, elvégzik a szigetelést és modernebbre cserélik a radiátorszelepeket is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek