Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bemutatjuk a jelölteket

Június 9.: Önkormányzati választásokra készül az ország

Bemutatjuk a jelölteket

| Panoráma

A június 9-i önkormányzati választáson Sopronban hat polgármesterjelölt méretteti meg magát. A Helyi Választási Bizottság a május 6-i jelöltállítási határidőt követően kisorsolta, hogy a jelöltek milyen sorrendben követik egymást a szavazólapon. Érdekesség, hogy információink szerint a hat jelölt közül hárman, Holpár Csaba (Fertőrákos), Horváth Gábor (Fertőszentmiklós) és Sovány Endre (Völcsej) nem állandó soproni lakosok.

A szavazólapon a következő sorrendben találjuk a polgármesterjelölteket: 1. Jakál Adrienn (Párbeszéd–Zöldek, DK, MSZP), 2. Holpár Csaba (MKKP), 3. Reischl Gábor (Jobbik–Konzervatívok), 4. Horváth Gábor (Mi Hazánk), 5. dr. Farkas Ciprián (Fidesz–KDNP), 6. Sovány Endre (Független).

A Soproni Témában idén is bemutatkozási lehetőséget biztosítunk minden polgármesterjelöltnek, Jakál Adrienn azonban nem válaszolt felkérő levelünkre. A többiek bemutatkozását – a szavazólapokon található sorrendben – az alábbiakban közöljük.


Holpár Csaba:

„42 éves, házas, 3 gyermekes családapa. Eredeti szakmám szerint mentőszakápoló vagyok, 6 évig teljesítettem szolgálatot az OMSZ-nál. Közben a NYME–BEPF szociálpedagógia szakán szociálpedagógus, családpedagógus főiskolai diplomát, majd Pécsett szociálpolitikus egyetemi végzettséget szereztem. Ezt követően a soproni polgármesteri hivatalban dolgoztam mint szociális ügyintéző, majd Ausztriába mentem pénzt keresni, amikor megszületett a második gyermekünk. 2008-ban létrehoztuk az Esély Sopronért, Sporttal az Egészségért Alapítványt, melynek azóta is a kuratóriumi elnöke vagyok. 2018 év elején lettem a Mensa HungarIQa soproni csoportjának, az IQva-nak a vezetője. A harmadik diplomámat a KRE–BTK-n szereztem szociológia szakirányon, egyetemi szinten, ezalatt kezdtem el kutatásokat végezni, publikálni is. Képviselői megválasztásom esetén szeretnék görbe tükröt állítani a városvezetés elé, mivel a nagyprojektek szépen elkészültek a városban (M85, új SZTK épület, Várkerület helyretétele, új uszoda stb.), csak mellette alapvető dolgokat nulláztak le (közvilágítás, tömegközlekedés, posták bezárása stb.). Milliárdokkal dobálózunk, közben meg filléres gondjaink vannak…”


Reischl Gábor:

„1963-ban születtem Sopronban. Az Alsólövérekben nőttem fel, itt élek most is. Az erdészeti szakközépiskolában érettségiztem 1981-ben. Az Erdészeti és Faipari Egyetemen diplomáztam okleveles erdőmérnökként 1988-ban. Később még három szakmérnöki diplomát szereztem, jól beszélek németül. 28 éven át a Fertő–Hanság Nemzeti Parknál dolgoztam, 8 évig annak igazgatójaként. Jelenleg egyéni vállalkozóként igazságügyi szakértő vagyok.

Főbb programpontjaim: – Adjuk vissza a Fertő tavat a soproniaknak! Természetes alapanyagok beton és üveg helyett, szálloda nélkül! – El a kezekkel Sopron fáitól! Több zöldfelület, kevesebb kő! – Tisztítsuk meg városunkat a szeméttől! Szigorú fellépés az illegális hulladéklerakókkal szemben. Tiszta várost, gondozott közterületeket! – A történelmi belváros épületeinek állagmegóvása, a felújítások folytatása; – A határon átnyúló kapcsolatok fejlesztése; – Közösségi közlekedés utascentrikussá tétele; – Új stratégia a közbiztonság javítására; – Egyes kisposták újra nyitása.”
Horváth Gábor:

„51 éves, 3 gyermek büszke édesapja, és 2 unoka boldog nagypapája. 1990 óta dolgozom a Heineken Hungáriánál. Folyamatosan figyelemmel kísérem a város életét.

Fontos számomra a közbiztonság, a családok kiegyensúlyozott élete, valamint a fiatalok hozzásegítése egy pozitív jövőképhez. Hiszem, hogy a „hűség városa” büszkén viselheti nevét, és kötelességemnek tartom ennek megóvását. Mindent megteszek azért, hogy Sopron biztonságos és élhetőbb város legyen. Meg kell szüntetni az utóbbi évtizedek alatt kialakult gyűlöletpolitikát! Meggyőződésem, mindig a város és polgárai érdekeit kell képviselni. Hiszem, hogy a bársonyszékből kimozdulva, az utcán kell felmérni a problémákat az ott élőket is megkérdezve. Fel kell számolni, hasznosítani, Sopron szégyenfoltjait… Leginkább az épületekre gondolok. Fejleszteni kell a peremkerületeket. Minőségi utak, járdák, több parkoló kialakítása. Meg kell oldani a Besenyő és a Vándor Sándor utca közötti átjáró biztonságossá tételét. Közvilágítás fejlesztése, a buszmenetrendek visszaállítása. Szociális juttatások igazságos elosztása. Civil szervezetek támogatása. Egészségügy, kórház fejlesztése. Még sok egyéb probléma van, amit orvosolni szeretnénk. Közösen lépjünk a fejlődés útjára!”
Dr. Farkas Ciprián:

„Tisztelt Soproniak!

Az elmúlt években példátlan kihívásokkal kellett szembenéznünk, de mi, soproniak bebizonyítottuk, hogy közös erővel nagy dolgokra vagyunk képesek. Sopron lendületes fejlődésének eredménye, hogy megépült az M85-ös gyorsforgalmi út, a Rendészeti Integrált Központ, az új Lőver uszoda, a múzeumnegyed, az új Árpád utcai parkolóház, miközben folytatódott ikonikus épületeink, a belvárosunk, a bölcsődéink, az óvodáink és az iskoláink megújulása. A sort pedig még hosszan folytathatnánk. A mi célunk azonban az, hogy Sopron fejlődése töretlen maradjon. A jövőben is azért kívánunk dolgozni, hogy a helyi gazdaságot és a turizmust erősebbé, a közlekedést pedig még korszerűbbé és biztonságosabbá tegyük. Mi egy olyan várost és egy olyan közösséget szeretnénk tovább építeni, ahol jó élni, ahol jó családot alapítani és gyermeket nevelni. Ehhez meg kell őriznünk hazánk és városunk békéjét, biztonságát is. Ne kockáztassuk Sopron fejlődését június 9-én! Maradjunk lendületben!
Sovány Endre:

„Tisztelt Választópolgárok!

Bemutatkozom mint független, civil polgármesterjelölt. Sovány Endre villanyszerelő vagyok, a szakmámban dolgozom. Évek óta nyíltan és keményen, megoldásokat keresve küzdök a helyi gondok ellen. Számomra a függetlenségem a legfontosabb, mert ez annak a szabadságnak az alapja, amit civilként, közösségi emberként másokra fordíthattam. Ezt a szabadságot szeretném hivatalba lépésemmel megosztani és az itt élők szolgálatába állítani. Hiszem, hogy együtt felszámolhatjuk, ami ember és ember közé éket verhet! Megválasztásom esetén az alábbi témákkal kezdem munkámat: 1. Közbiztonság 2. Közlekedés, parkolás 3. Közvilágítás 4. Lakhatási feltételek 5. Szociális háló 6. Korrupció – zéró tolerancia 7. Független helyi média 8. Ingázók gondjai 9. Köztisztaság 10. Fertő tavi beruházás 11. Zöldebb Sopron 12. Átláthatóság, civil felügyelet. A soproni polgárokkal együtt és értük fogjuk vezetni a várost.

Kinyitjuk a városháza kapuit, hogy mindenki elmondhassa véleményét, javaslatát, kritikáját.”

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Trianonra emlékeztünk

Trianonra emlékeztünk

2024. 06. 12.

– Trianon a példája annak, hogy mit veszíthet a magyarság, ha belekeveredünk egy újabb világháborúba – hangsúlyozta a nemzeti összetartozás napján tar...