Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bővülő férőhelyek
Készül a Százszorszép Bölcsőde új szárnya – hamarosan következik a gipszkartonozás, valamint a festés. Fotó: Filep István

Százszorszép Bölcsőde: két új csoportot alakítanak ki

Bővülő férőhelyek

| P. Horváth László | Panoráma

Jól halad a Százszorszép Bölcsőde bővítése, várhatóan őszre átadják a 28 férőhelyes, új épületszárnyat. A beruházást önkormányzati és kormányzati támogatásból fedezik – derült ki az elmúlt héten tartott sajtóbejáráson.

– Továbbra is tartjuk azon vállalásunkat, hogy a koronavírus-járvány ellenére is fejlődnie kell a városnak – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester a Százszorszép Bölcsőde területén épülő, új épületszárny bejárásán. – Ennek egyik szép példája, hogy tavaly novemberben önkormányzati és kormányzati támogatással 314 millió forintból kezdődött a huszonnyolc férőhelyes, új létesítmény kivitelezése. A munkálatok jól haladnak, várhatóan szeptemberben már birtokba vehetik a kisgyerekek. Az új szárnyban két csoportban 14–14 gyermeket gondoznak majd.

Az eseményen részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván településrészi önkormányzat elnöke. A bejáráson elhangzott: az épület készültségi szintje elérte a hatvan százalékot. A falak külső szigetelése megtörtént, az épületen belül a padlófűtés alapjait már letették, az aljzatbetonozás után következik a gipszkartonozás, valamint a festés. (A munkálatok kezdetéről lapunkban is beszámoltunk: Bölcsődebővítés, Soproni Téma, 2020. december 2.).

Dr. Farkas Ciprián köszönetet mondott minden pedagógusnak, bölcsődei és óvodai dolgozónak, hogy a járványhelyzet idején is példaértékű munkát végeznek, illetve azért is, mert részt vettek az oltási programban. Ennek a hivatásnak az értékét mind az önkormányzat, mind a magyar kormány elismeri és megbecsüli. A városvezetés számára kiemelt fontosságú a családok támogatása, hogy a soproni gyermekek jó és korszerű körülmények között nevelkedhessenek.

Kocsis Zsuzsanna, az Egyesített Bölcsődék igazgatója köszönetet mondott a fejlesztésért. – A szülők folyamatosan érdeklődnek, mikor hozhatják a kisgyermeküket. Tőlük – sajnos – van, hogy türelmet kell kérnünk. Ezen a gondon enyhít majd az új bölcsőderész.

A polgármester végül megjegyezte: a közeljövőben várható az önkormányzati és egyházi fenntartású óvodákban, bölcsődékben a férőhelyek további bővítése. 

Kapcsolódó cikkek