Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dávidot vonzza a színpad
– Nagyon szeretek szerepelni – mesélte Szilágyi Dávid. Fotó: Filep István

Megnyerte iskolája Szép magyar beszéd és szavalóversenyét is

Dávidot vonzza a színpad

| Madarász Réka | Panoráma

Mivel a színházban mostanában nincs neki való szerep, Szilágyi Dávid a versenyzésben vezeti le fölös energiáit. Ráadásul legyen szó sportról vagy versmondásról, sikert sikerre halmoz.

A Valahol Európában egykori Kuksija továbbra sem mondott le a színészi pályáról. Mióta utoljára írtunk róla (A színjátszásban talált önmagára, Soproni Téma, 2021. május 25.), a Talent Stúdióban tanult szinkronizálni, ami annyira megtetszett neki, hogy még a mesterfokozatot is megszerezte. Nagy bánatára a Soproni Petőfi Színházban most nem akad neki való szerep, viszont statisztált az éppen készülő Hunyadi című sorozatban.

Dávid most hatodikos a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban, ahol az osztályfőnöke, Szabó Andrea Eszter – sokoldalú tehetségét látva – folyamatosan indítja versenyeken. Megnyerte iskolája Szép magyar beszéd és szavalóversenyét is, a legutóbb pedig a Szent Orsolya Gimnázium jubileumi szavalóversenyén az ötödik–hatodik évfolyamosok között lett első. A Macskakő Gyermekmúzeum Faggasd a nagyit! című pályázatán a második helyen végzett. Természetesen a kisfilmje is verssel zárult: Weöres Sándor Öregek című költeményét mondta el.

– Nagyon szeretek szerepelni – mesélte Dávid. – A színházi légkörben minden más, egyszerűen úgy érzem, mintha hazaérkeznék. Kezdetben nagyon izgultam, de egy csapásra elszáll minden félelmem, ahogy felgördül a függöny. Nagyon büszke vagyok arra, hogy felkértek, szavaljak a SopronFesten.

Hogy tovább soroljuk Dávid sikereit: bejutott a Grassalkovich országos történelemverseny második fordulójába, egy online honismereti versenyen pedig az ország hatodik legjobbjának bizonyult. Éppen futóversenyre készült, amikor meglátta, hogy ugrani is lehet, megpróbálkozott hát, és rögtön harmadik lett távolugrásban a diákolimpián. A kedves fiút örömmel töltik el a szép eredmények, de a legmaradandóbb élmény mégiscsak a statisztálás volt. Mivel szívesen próbál ki új dolgokat, két éve tanul zongorázni Horváth Jolánnál, és elkezdett kézilabdázni is.

Kapcsolódó cikkek