Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Díjazott filmesek

| Munkatársunktól | Panoráma

Második helyezést ért el a 6. Ökumenikus Diákfilmszemle országos döntőjében a Szent Orsolya Gimnázium 9.ag osztályosainak filmje, melyet a diákok a 270 éves soproni orsolyita rendházról forgattak.

A diákfilmszemle országos döntőjébe 10 filmet válogattak be. Az Orsolyiták Sopronban 270 éve” című kisfilm – melyet a kilencedikesek Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész felkérésére készítettek el – az orsolyiták soproni megtelepedését és történelmi hányattatásait mutatja be – rövid kosztümös jelenetekkel színesítve.

A neves filmes szakemberekből álló zsűri értékelésében kiemelte, hogy a soproni fiatalok ügyesen feloldották a „dokumentumfilm” műfaji kötöttségeit, hiszen nagyon komoly témát kellett feldolgozniuk, és ma már szinte lefilmezhetetlen helyszíneket és történeteket megidézniük. Megdicsérték azt is, hogy a technikai hiányosságaikat – mint a nem megfelelő hangminőségű felvételeket – az utómunka során ötletesen a film javára fordították. Az elnyert második díj mellé a diákok egy korszerű puska- és egy csíptetős mikrofont kaptak ajándékba.

Kapcsolódó cikkek