Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Együtt a soproni kórházért
A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány 2003 óta elkötelezetten támogatja az ápolók és orvosok munkáját. Az adományokból számtalan kórházi eszközt is beszereztek az elmúlt években – tudtuk meg dr. Losonczi Ferenctől. Fotó: Filep István

Dr. Losonczi Ferenc a megalakulása óta tagja az alapítványnak

Együtt a soproni kórházért

| Szilágyi Andrea | Panoráma

Dr. Komornoki László februári, hirtelen bekövetkezett halála után egyik napról a másikra elnök nélkül maradt a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány, melyet előtte 12 évig vezetett. A folytonosság biztosítása érdekében gyorsan megválasztották új elnöknek dr. Losonczi Ferencet.

Az elmúlt 20 évben számos alkalommal új gépekkel és vizsgálati eszközökkel segítette a kórház különböző osztályainak munkáját és működését a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány. A szervezet korábbi elnöke, dr. Komornoki László váratlan halála után nehéz helyzettel néztek szembe a kuratórium tagjai: nemcsak egy barátjukat vesztették el, hanem a szervezet folytonossága is veszélybe került. – Még egy félbeszakadt beszélgetésünk is volt Lacival, amit sajnos már sosem fogunk tudni befejezni... – mesélte dr. Losonczi Ferenc. – A gyász mellett gyorsan új elnököt kellett kijelölnünk, a kuratórium többi tagja a szavazáskor engem választott.

Ferenc elfogadta a felkérést egy feltétellel: a korára való tekintettel megkérte a többi tagot, hogy a következő voksolásnál célszerűbb olyan személyt választani, aki hosszú távon tudja elvállalni a vezetői pozíciót.

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány 2003 óta elkötelezetten támogatja az ápolók és orvosok munkáját, segítve ezzel is a betegellátás minőségét. A szervezet fő célkitűzése, hogy adományok gyűjtésével segítse az eszközbeszerzéseket és konferenciákon képezze tovább a soproni szakembereket. Dr. Losonczi Ferenc a kezdetek óta részt vesz az alapítvány munkájában mint kuratóriumi tag. – A Sopron Bank vezetőjeként vettem részt az alapításban. Ezután még három céggel és két magánszeméllyel bővült a „csapatunk”, akik összeadták az induláshoz szükséges alaptőkét. Az adományok gyűjtésében aktív részt vállalnak a kórházi osztályok dolgozói és orvosai is – ismertette.

A felajánlott összegek az alapítvány számlájára érkeznek, innen már a szervezet feladata a gépek, eszközök beszerzése. Egyik legfontosabb bevételi forrásuk a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásaiból származik.

Dr. Losonczi Ferenc 1942-ben született Losoncon, 1966-ben végzett a mai Corvinus Egyetem közgazdász szakán. 1972 óta él Sopronban. 2003-ban létrehozta a Sopron Bankot,az ugyanebben az évben létrejött Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány kuratóriumának tagja lett. Két gyermeke, négy unokája és egy dédunokája van.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Trianonra emlékeztünk

Trianonra emlékeztünk

2024. 06. 12.

– Trianon a példája annak, hogy mit veszíthet a magyarság, ha belekeveredünk egy újabb világháborúba – hangsúlyozta a nemzeti összetartozás napján tar...