Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Emlék­park épül
Fotó: Griechisch Tamás

Emlék­park épül

| Munkatársunktól | Panoráma

Trianon emlékparkot alakít ki a Károly-kilátó parkolójánál, a 2001 óta ott álló Rongyos Gárda szobor közelében a Tanulmányi Erdőgazdaság (TAEG) Zrt. A parkot a tervek szerint a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján, június 4-én adják át.

– A Nagy-Magyarországot ábrázolja majd a terület: az elcsatolt részek piros színt kapnak, a mai Magyarországot zölddel színezzük, a keresztülfutó sétautakat pedig fehér kövekkel burkoljuk –mondta Bánáti László, a TAEG Zrt. vezérigazgató-helyettese. – Információs táblákkal, illetve írók és költők idézeteivel elevenítjük fel a trianoni eseményeket. A mai Magyarország területén pedig a hármas halom és kettős kereszt is megjelenik majd. A sétaút az ágfalvi csata emlékműnél ér végét. Mindezek mellett interaktív pihenőpontot létesítünk a fiataloknak és egy–másfél méter magas hidat építünk, hogy felülről is meg lehessen csodálni a park nyújtotta összképet. 

Bár az emlékpark Sopronban kap helyet, mégis a 22 állami erdőgazdaság közös tiszteletadása lesz a trianoni békediktátum centenáriuma alkalmából.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek